Пјаћенца губи 17:0, сада већ 18:0, 19:0... крај 20:0!

Дефенди дао пет голова за пола сата па тражио да буде замењен, тврде репортери у Италији.  Трагикомедија у Италији: Про Пјаћенца извела седморицу дечака на “стрељање”, на полувремену било 0:16! На крају 0:20!

Фудбал 18.02.2019 | 09:00
Пјаћенца губи 17:0, сада већ 18:0, 19:0... крај 20:0!
Фудбалери Про Пјаћенце изгубили су ове недеље поподне у Кунеу од истоименог тима резултатом 20.0 у несвакидашњем мечу 27. кола италијанскге Серије Ц, у ком је на полувремену резултат био 16:0 уз шест погодака Хишама Каниса.

Гости су имали седам играча на терену.

Канис, 21-годишњи италијански нападач имао је до 30. минута достојног ривала у "пуњењу мреже" гостију старијем колеги Едоарду Дефендију, који је постигао пет голова за пола часа игре и, према реакцијама појединих спортских репортера у Италији, тражио да буде замењен па је и напустио игру заједно са искусним дефанзивцем Фабијаном Сантакроћеом.

У ситуацији када је клуб на рубу банкрота, екипа је успела да одигра само 19 утакмица у 27 кола до сада и са скором 5-1-13 и осам бодова залепљена је за дно табеле са 12 бодова мање од остала два дављеника, Лућезеа и Арзаћене.

Уколико се Пјаћенца још једном не би појавила на терену у време заказано за почетак утакмице била би, према правилима, аутоматски избачена из такмичења, па се група ентиузијаста у клубу труди да испуни минимум потребан за почетак утакмие,а то је седам играча на терену.

Јуче у Кунеу тренер Рикардо Масперо имао их је управо толико на располагању, с тим да су већина тинејџери.

Већ у трећем минуту Едоардо Дефенди је отворио голеаду. У четвртом и други гол Дефендија – иронија живота је ваљда наместила да канонаду започне баш играч са таквим презименом. Онда у осмом Хичам Канис, па у десетом исти играч за 4:0. У десетом минуту! Фудбалски фанатици широм света тада су приметили да се нешто необично дешава. Ускоро је стигло објашњење. Кунео је у судару са Про Пјаћенцом од самог почетка имао четворицу играла више!

Није шала, Про Пјаћенца је због големих проблема са финансијама изгубила малтене цео тим, три утакмице је већ изгубила службеним резултатом 0:3, да је предала и четврту у низу управа такмичења би је избацила из Серије Ц, треће лиге Италије. У нади да ће се у последњи час појавити неки анђео са кофером пара да је извади из буле Про Пјаћенца је решила да на терен пошаље све што је имала.

А имала је, веровали или не, седморицу дечака старости од 16 до 19 година?!

У ствари, имала је и осмог, али је Албанац Исуфи заборавио личну карту, па је морао да се врати кући по њу. Док се вратио Про Пјаћенца је већ губила са 0:17, пошто је само за прво полувреме примила 16 комада.  Исуфи је на терен крочио у 62. минуту, али Про Пјаћенца није дуго издржала са осморицом: Пикјарели је убрзо морао ван игре због повреде. На стрељању су поред поменуте двојице били и Сар, Ди Бела, Валенте, Миљиоци, Дел Ђудисе и капитен Кириљано, који је овог пута имао двоструку улогу, пошто је пред сам почетак меча промовисан у – шефа стручног штаба?! Што ће рећи да ови момци нису имали ни некога са клупе да их бар морално подржи.

О суровости Кунеа тешко је причати кад нисмо били тамо, али баш да им дају 16 голова за полувреме?! Могли су да буду мало милостивији што су вероватно и сами схватили, па је меч на крају завршен са 20:0. Дефенди је дао пет голова, Канис шест за 28, па се тако уписао у историју италијанског фудбала, а његов рекорд тешко да ће икад бити оборен. Локални медији су изиритарни одлуком да се меч уопште игра већ на самом почетку прекинули текстуалне преносе из минута у минут.

Срамотна приредба у режији фудбалских функционера у Италији.

Ево састава.

Кунео: Пјетро, Карте, Касо, Селија (Офидани), Дефенди (Рејмонд), Емозо, Канис (Фериери), Сантакроће (Де Стефано), Спицићино, Суљић (Алваро), Тафа.

Про Пјаћенца: Сар, Пићарели, Миљози, Ди Бела, Ћириљано, Дел Гидиће, Исуфи, Валенте.

Председник клуба Маурицио Панела у новембру је сменио тренера Ђулијана Ђаникеду и на његово место довео Маспера. На утакмицама се окупља између 70 и 200 гледалаца.

Про Пјаћенца је последња на табели Групе А треће лиге, која је географски подеље на три регије - А, Б и Ц. 

Семафор:

1:0 - Дефенди (3)
2:0 - Дефенди (4)
3:0 - Канис (8)
4:0 - Канис (10)
5:0 - Емозо (15)
6:0 - Дефенди (16)
7:0 - Канис (17)
8:0 - Дефенди (20)
9:0 - Дефенди (22)
10:0 - Касо (24)
11:0 - Канис (30)
12:0 - Емозо (32)
13:0 - Канис (33)
14:0 - Канис (36)
15:0 - Де Стефано (38)
16:0 - Де Стефано (44)
17:0 - Фериери (58)
18:0 - Алваро (78)
19:0 - Емозо (84)
20:0 - Алваро (90)

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар