Pjaćenca gubi 17:0, sada već 18:0, 19:0... kraj 20:0!

Defendi dao pet golova za pola sata pa tražio da bude zamenjen, tvrde reporteri u Italiji.  Tragikomedija u Italiji: Pro Pjaćenca izvela sedmoricu dečaka na “streljanje”, na poluvremenu bilo 0:16! Na kraju 0:20!

Fudbal 18.02.2019 | 09:00
Pjaćenca gubi 17:0, sada već 18:0, 19:0... kraj 20:0!
Fudbaleri Pro Pjaćence izgubili su ove nedelje popodne u Kuneu od istoimenog tima rezultatom 20.0 u nesvakidašnjem meču 27. kola italijanskge Serije C, u kom je na poluvremenu rezultat bio 16:0 uz šest pogodaka Hišama Kanisa.

Gosti su imali sedam igrača na terenu.

Kanis, 21-godišnji italijanski napadač imao je do 30. minuta dostojnog rivala u "punjenju mreže" gostiju starijem kolegi Edoardu Defendiju, koji je postigao pet golova za pola časa igre i, prema reakcijama pojedinih sportskih reportera u Italiji, tražio da bude zamenjen pa je i napustio igru zajedno sa iskusnim defanzivcem Fabijanom Santakroćeom.

U situaciji kada je klub na rubu bankrota, ekipa je uspela da odigra samo 19 utakmica u 27 kola do sada i sa skorom 5-1-13 i osam bodova zalepljena je za dno tabele sa 12 bodova manje od ostala dva davljenika, Lućezea i Arzaćene.

Ukoliko se Pjaćenca još jednom ne bi pojavila na terenu u vreme zakazano za početak utakmice bila bi, prema pravilima, automatski izbačena iz takmičenja, pa se grupa entiuzijasta u klubu trudi da ispuni minimum potreban za početak utakmie,a to je sedam igrača na terenu.

Juče u Kuneu trener Rikardo Maspero imao ih je upravo toliko na raspolaganju, s tim da su većina tinejdžeri.

Već u trećem minutu Edoardo Defendi je otvorio goleadu. U četvrtom i drugi gol Defendija – ironija života je valjda namestila da kanonadu započne baš igrač sa takvim prezimenom. Onda u osmom Hičam Kanis, pa u desetom isti igrač za 4:0. U desetom minutu! Fudbalski fanatici širom sveta tada su primetili da se nešto neobično dešava. Uskoro je stiglo objašnjenje. Kuneo je u sudaru sa Pro Pjaćencom od samog početka imao četvoricu igrala više!

Nije šala, Pro Pjaćenca je zbog golemih problema sa finansijama izgubila maltene ceo tim, tri utakmice je već izgubila službenim rezultatom 0:3, da je predala i četvrtu u nizu uprava takmičenja bi je izbacila iz Serije C, treće lige Italije. U nadi da će se u poslednji čas pojaviti neki anđeo sa koferom para da je izvadi iz bule Pro Pjaćenca je rešila da na teren pošalje sve što je imala.

A imala je, verovali ili ne, sedmoricu dečaka starosti od 16 do 19 godina?!

U stvari, imala je i osmog, ali je Albanac Isufi zaboravio ličnu kartu, pa je morao da se vrati kući po nju. Dok se vratio Pro Pjaćenca je već gubila sa 0:17, pošto je samo za prvo poluvreme primila 16 komada.  Isufi je na teren kročio u 62. minutu, ali Pro Pjaćenca nije dugo izdržala sa osmoricom: Pikjareli je ubrzo morao van igre zbog povrede. Na streljanju su pored pomenute dvojice bili i Sar, Di Bela, Valente, Miljioci, Del Đudise i kapiten Kiriljano, koji je ovog puta imao dvostruku ulogu, pošto je pred sam početak meča promovisan u – šefa stručnog štaba?! Što će reći da ovi momci nisu imali ni nekoga sa klupe da ih bar moralno podrži.

O surovosti Kunea teško je pričati kad nismo bili tamo, ali baš da im daju 16 golova za poluvreme?! Mogli su da budu malo milostiviji što su verovatno i sami shvatili, pa je meč na kraju završen sa 20:0. Defendi je dao pet golova, Kanis šest za 28, pa se tako upisao u istoriju italijanskog fudbala, a njegov rekord teško da će ikad biti oboren. Lokalni mediji su iziritarni odlukom da se meč uopšte igra već na samom početku prekinuli tekstualne prenose iz minuta u minut.

Sramotna priredba u režiji fudbalskih funkcionera u Italiji.

Evo sastava.

Kuneo: Pjetro, Karte, Kaso, Selija (Ofidani), Defendi (Rejmond), Emozo, Kanis (Ferieri), Santakroće (De Stefano), Spicićino, Suljić (Alvaro), Tafa.

Pro Pjaćenca: Sar, Pićareli, Miljozi, Di Bela, Ćiriljano, Del Gidiće, Isufi, Valente.

Predsednik kluba Mauricio Panela u novembru je smenio trenera Đulijana Đanikedu i na njegovo mesto doveo Maspera. Na utakmicama se okuplja između 70 i 200 gledalaca.

Pro Pjaćenca je poslednja na tabeli Grupe A treće lige, koja je geografski podelje na tri regije - A, B i C. 

Semafor:

1:0 - Defendi (3)
2:0 - Defendi (4)
3:0 - Kanis (8)
4:0 - Kanis (10)
5:0 - Emozo (15)
6:0 - Defendi (16)
7:0 - Kanis (17)
8:0 - Defendi (20)
9:0 - Defendi (22)
10:0 - Kaso (24)
11:0 - Kanis (30)
12:0 - Emozo (32)
13:0 - Kanis (33)
14:0 - Kanis (36)
15:0 - De Stefano (38)
16:0 - De Stefano (44)
17:0 - Ferieri (58)
18:0 - Alvaro (78)
19:0 - Emozo (84)
20:0 - Alvaro (90)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar