Драма у Њемачкој: Зизисова тројка донијела Куп Бамбергу!

Зизис донео Бамбергу Куп кошем уз звук сирене! Кошаркаши Бамберга освојили су немачки Куп савладавши у финалу берлински Албу 83:82 (20:16, 24:21, 19:17, 20:28).  Бросе водио готово читаву утакмицу, али је Алба у самом финишу стигла до преокрета, међутим, искусном Грку није задрхтала рука у одлучујућем шуту - 83:82.

Кошарка 17.02.2019 | 21:25
Драма у Њемачкој: Зизисова тројка донијела Куп Бамбергу!
Драматично финале немачког кошаркашког купа и шести трофеј у витринама Бросе Бамберга. Екипа Федерика Парега је до њега стигла тројком Никоса Зизиса две секунде пре краја утакмице, па Алби више није остало времена за повратак - 83:82.

Бамберг је био бољи тим током већег дела утакмице, осам минута пре краја имао је и 11 поена предности (65:54), али се екипа из Берлина потпуно разгоропадила у самом финишу, поенима Гедраитиса дошла до предности, али је Зизис готово уз звук сирене запалио домаћу публику.

Најефикаснији у победничком тиму био је Тајрис Рајс са 20 постигнутих поена, док је херој Зизис убацио један мање. Алба је имала најефикаснијег играча утакмице Рокаса Гедраитиса (23 поена), али јој је недостајао још неко ко би пружио већи отпор Бамбергу.

Бамберг је овим слављем вратио трофеј у своје редове, који је последњи пут освојио у сезони 2016/2017. Прошле сезоне он је припао Бајерну.

Био је то интересантан дуел, достојан финала, а након велике драме и коша Никоса Зизиса у последњим секундама, Бамберг долази до победе.

Од самог почетка је Бамберг водио против Албе, имали су чак и осам поена предности након серије 7:0 у том првом кварталу.

У другој четвртини, Бамберг је убацио сва слободна бацања и погодио сваки шут за два поена, док је Алба успела да надскочи и надтрчи Бамберг, али је проценат шута био нешто лошији, па се на полувреме отишло са предношћу Бамберга 44:37. 

Није било већих серија у трећој деоници, Бамберг је мирно водио утакмицу крају и када се у последњих десет минута кошарке ушло са малтене двоцифреном предношћу Бамберга многи су мислили да је меч готов. Исто су помислили и на два минута до краја, када је Бамберг имао плус седам, али икона европске кошарке, Аито Ренсес, успева да мотивише своје изабранике и доведе меч до неизвесне завршнице. 

Чак толико неизвесне, да су у последњих десет секунди кошаркаши Албе имали предност, 82:80, али је у последњим моментима утакмице, грчки плејмејкер, Никос Зизис погодио тројку са "45 степени" и донео Бамбергу куп. 

Зизис је имао 19 поена, 3 скока и 8 асистенција у овој утакмици, а Тајрис Рајс 20 поена и по 3 скока и асистенције. У редовима Албе, Гиедраитис је убацио 23, а Тиман 17 поена. Бамбергу је ово десети трофеј у овом такмичењу, док Алба остаје на освојених осам.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар