Drama u Njemačkoj: Zizisova trojka donijela Kup Bambergu!

Zizis doneo Bambergu Kup košem uz zvuk sirene! Košarkaši Bamberga osvojili su nemački Kup savladavši u finalu berlinski Albu 83:82 (20:16, 24:21, 19:17, 20:28).  Brose vodio gotovo čitavu utakmicu, ali je Alba u samom finišu stigla do preokreta, međutim, iskusnom Grku nije zadrhtala ruka u odlučujućem šutu - 83:82.

Košarka 17.02.2019 | 21:25
Drama u Njemačkoj: Zizisova trojka donijela Kup Bambergu!
Dramatično finale nemačkog košarkaškog kupa i šesti trofej u vitrinama Brose Bamberga. Ekipa Federika Parega je do njega stigla trojkom Nikosa Zizisa dve sekunde pre kraja utakmice, pa Albi više nije ostalo vremena za povratak - 83:82.

Bamberg je bio bolji tim tokom većeg dela utakmice, osam minuta pre kraja imao je i 11 poena prednosti (65:54), ali se ekipa iz Berlina potpuno razgoropadila u samom finišu, poenima Gedraitisa došla do prednosti, ali je Zizis gotovo uz zvuk sirene zapalio domaću publiku.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tajris Rajs sa 20 postignutih poena, dok je heroj Zizis ubacio jedan manje. Alba je imala najefikasnijeg igrača utakmice Rokasa Gedraitisa (23 poena), ali joj je nedostajao još neko ko bi pružio veći otpor Bambergu.

Bamberg je ovim slavljem vratio trofej u svoje redove, koji je poslednji put osvojio u sezoni 2016/2017. Prošle sezone on je pripao Bajernu.

Bio je to interesantan duel, dostojan finala, a nakon velike drame i koša Nikosa Zizisa u poslednjim sekundama, Bamberg dolazi do pobede.

Od samog početka je Bamberg vodio protiv Albe, imali su čak i osam poena prednosti nakon serije 7:0 u tom prvom kvartalu.

U drugoj četvrtini, Bamberg je ubacio sva slobodna bacanja i pogodio svaki šut za dva poena, dok je Alba uspela da nadskoči i nadtrči Bamberg, ali je procenat šuta bio nešto lošiji, pa se na poluvreme otišlo sa prednošću Bamberga 44:37. 

Nije bilo većih serija u trećoj deonici, Bamberg je mirno vodio utakmicu kraju i kada se u poslednjih deset minuta košarke ušlo sa maltene dvocifrenom prednošću Bamberga mnogi su mislili da je meč gotov. Isto su pomislili i na dva minuta do kraja, kada je Bamberg imao plus sedam, ali ikona evropske košarke, Aito Renses, uspeva da motiviše svoje izabranike i dovede meč do neizvesne završnice. 

Čak toliko neizvesne, da su u poslednjih deset sekundi košarkaši Albe imali prednost, 82:80, ali je u poslednjim momentima utakmice, grčki plejmejker, Nikos Zizis pogodio trojku sa "45 stepeni" i doneo Bambergu kup. 

Zizis je imao 19 poena, 3 skoka i 8 asistencija u ovoj utakmici, a Tajris Rajs 20 poena i po 3 skoka i asistencije. U redovima Albe, Giedraitis je ubacio 23, a Timan 17 poena. Bambergu je ovo deseti trofej u ovom takmičenju, dok Alba ostaje na osvojenih osam.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar