Преживио метак, болест и нож, али...

У 68. години живота данас нас је напустио краљ народне музике Шабан Шаулић. Ова легенда народне музике више пута избјегла смрт у току каријере, али саобраћајна несрећа у Њемачкој била је кобна.

Србија 17.02.2019 | 19:57
Преживио метак, болест и нож, али...
У Бечу су га 2016. покушали убити.

–  Изболи су ме ножем у хаустору. Кад сам ушао у ходник, једна ме рука увукла у мрак те сам осјетио нож у леђима. Будући да сам био спортиста, гледао сам како да побјегнем. Почели су ме бости у леђа. Срећа што ме нису погодили у живац. Тада су пришла нека двојица, а један од њих ме је ударио боксером. Имао сам огреботину по лицу. Мислио сам да сам искрварио, али и да ће видјети да нису завршили посао – препричавао је својевремено Шаулић на телевизији “Пинк” како је замало изгубио живот.

Иако је преживио напад, наставио је живјети у страху.

– Стално сам мислио да ће се вратити како би завршили посао. На крају сам с пријатељем отишао у Београд – испричао је Шабан.

Због проблема с трбушном аортом, исте те, за њега трагичне, 2016. завршио је на хитној операцији, преноси 24сата.хр.

Имао је зачепљење трбушне аорте, које су љекари назвали темпираном бомбом. Бојали су се да неће преживјети, али Шабан се није дао. 

Ипак, најопаснија ситуација у којој се Шаулић нашао била је, ни мање ни више, него гастарбајтерска свадба на којој је пјевао.

– Неколицина нападача упала је на свадбу и одмах су почели пуцати из хеклера. У сали су испалили неколико метака. Завладала је тишина. Били смо потпуно шокирани – препричавао је касније Шабан како је преживио сусрет с њемачким 9-милиметарским аутоматским пушкама.

Њих четворо је контролисало госте, док су остали стајали испред ресторана како би лакше и брже побјегли. Нападачи су окружили Шабана и његове колеге, а потом њему рекли да може устати.

– Човјек је стајао иза мене и рекао ми: “Краљу, ти сједи! Ти немаш разлога да лежиш, сједи и уживај, тебе поштујемо”. А ја сам помислио: Јој, ако сједнем, први ћу добити метак у леђа. Нисам им чак ни захвалио, преплавио ме страх, ипак је то оружје – препричавао је касније Шабан.

Након што су узели плијен, нападачи су напустили дворану. Краљ народњака имао је посебну срећу. Пљачкаши нису успјели узети већину новца које је зарадио јер су бакшиш стављали у кофер од хармонике.

Нажалост, данас, саобраћајну несрећу на њемачким путевима славни пјевач није преживио.

(Српска.инфо)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Јоза

17.02.2019 19:00

Док Тита не презалим нецу да се оптерећујем Зао ми је

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабел

17.02.2019 19:02

Поцивај у миру легендо...Један од неколицине ција смрт потресе регион а то знаци да је био ЦОВЕК...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зиле

17.02.2019 19:30

Био је легенда поцивај у миру

Name

РедБулл

17.02.2019 22:50

Велики умиру два пута, први пута кад им се смрт догоди а други пут кад нестане свих оних који су га вољели. Почивао у миру легендо... Искрено сауцесце фамилији.

Name

@Бабел

18.02.2019 18:20

Цуј потресао регион,само обицан смртник се вратио свом господару.

Name

Аа

17.02.2019 19:06

У Њемацким медијима писе да је умро од последица срцаног удара а не од директних последица саобрацајне незгоде

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.АА

17.02.2019 22:14

ПРОЦИТАЈ МАЛО БОЉЕ. ЗБОГ ТЕЗИХ ПОСЛЕДИЦА САОБРАЦАЈНЕ НЕЗГОДЕ СРЦЕ НИЈЕ ИЗДРЗАЛО ЈЕР ЈЕ ЦОВЈЕК ПОРЕД СВЕГА ИМАО И 3 БАЈПАСА.

Name

Ре

17.02.2019 23:18

Наравно да це тако да казу да би ублазили казну том пијаном кретену који је вјероватно свабо. Да је којом игром слуцаја тако неки странац био пијан за воланом другације би сигурно изјавили. Овако страдали странци а свабо изазвао удес и одмах друга диагноза.

Name

Војко

17.02.2019 19:26

Збогом драга легендо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивана

18.02.2019 00:22

Поцивај у миру легендо. Тузан И претузан овај дан. Оливер Драгојевиц, Милена Дравиц данас ти. Све што ваља оде.

Name

Мирко

17.02.2019 19:33

Ово је тузан дан, поцивај у миру краљу. Док зивимо и ти цес зивјети са нама кроз своје пјесме. Јос не могу да вјерујем .Туга туга превелика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зал

17.02.2019 19:50

Краљуу, ниси заслузио да одес на такав нацин, прерано, све си нас волио, постовао, залимо за тобом, људино и умјетнице велико ти хвала, Амин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тодор

17.02.2019 20:37

Живећеш кроз своје песме, легендо Најбољи послије Сафета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

17.02.2019 20:55

Поцивај у миру легендо.Нека ти Бог подари рајско насеље.Огроман губитак .Искрено сауцесце породици.

Name

зал велики,ста се мозе

17.02.2019 23:10

Легенда био,и бице легенде никад не умиру,његови хитови це се вјецно пјевати и слусати.Лака ти земља сабане краљу а породици искрено сауцесце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx Зворницанин

18.02.2019 06:08

Први пут покусали су га убити муслимани.У малом градицу Хеилброн код Студгарта љета 1994 године.Сабан је поцинио,у то вријеме КОБНУ ГРЕСКУ.Наиме...пјевао је прво у клубу Кладусцана,који су били уз Фикрета Абдица Бабу.Сутра увеце пјевао је у дискотеци Луна,цији су власници били Халид Беслиц и Исмет Бајрамовиц Цело.То веце,у "Луни"-док је Саулиц пјевао,окупила се велика група муслиманских избјеглица из Бијељине,Калесије и Зворника.Прекинули су му наступ.И тад је био убоден нозем.Упали су полицијски специјалци.Похапсили су све,али најдебљи крај извукао је Исмет Бајрамовиц Цело,јер није имао валидне борависне папире,и лагао је да је био цивилна зртва рата,у њемацкој имиграционој слузби,да би добио папире као цивилна зртва рата(у Сарајеву је средином 1993 у атентату погодјен снајпером у срце,и евакуисан прво у Италију).Кад је у полицијској постаји провјераван,насли су му криминалну прослост,и ратну сарајевску биографију.Одмах је добио 2 године.А "Луна" је затворена.....Медјутим,после тога,Цело и Сабан су били и остали пријатељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Еx Зворницанин

18.02.2019 08:12

Процитај све ста си написао. Видјет цес у тексту мржњу и национализам којој није мјесто за овакву тему. Узас колико си болестан. Иди одма јави се психологу. Друга ствар имас видео снимак на yоуту.бе и погледај ста лицно Сабан прица како је било са убодом ноза. Велике су сансе да зиви сотона у теби и то би требао преконтолисат

Name

РеРе

18.02.2019 13:22

Па ста је цовјек написао да се ти тако исфурас.Описао неку ситиацију која се догодила некад,ниста висе.Не контам те никако...прије оар дана је преминула дјевојцица од 3 год од леукемије,сваки дан умиру дјеца на овим просторима.Не казем да не треба залити цовјека ал ста си толико сензибилисан у вези трагедије да нападас коментаторе !!!!