ФРА: Четворица Срба на терену и велика побједа Бордоа!

Лилов сан се наставља, Каен пред испадањем! Фудбалери Лила ремизирали су са екипом Монпељеа на свом стадиону док су фудбалери Каена и даље у незавидној ситуацији.  Мечеви Лил-Монпеље и Каен-Стразбур завршени без голова.

Фудбал 17.02.2019 | 18:40
ФРА: Четворица Срба на терену и велика побједа Бордоа!
Фудбалери Бордоа савладали су Тулуз на свом терену резултатом 2:1, а до предности су дошли већ од другог минута утакмице преко Томе Башића. Прво полувреме је некако било уједначено, Тулуз је имао више укупних шутева, а Бордо више у оквир гола с тим што је Бордо успео да реализује своју велику шансу, док је Тулуз промашио обе.

У другом полувремену, Тулуз је преузео иницијативу, нападао константно и у 70. минуту утакмице долазе до изједначења преко Јаника Козака. Некадашњи фудбалер Црвене звезде и светски шампион са омладинском репрезентацијом Србије, Вукашин Јовановић, добио је жути картон у 77. минуту, да би само пар минута после тога некада велика нада француског фудбала, Џими Бриан, постигао и други гол, за који се испоставило да је победоносни.

Лил је одиграо меч без голова са екипом Монпељеа на свом стадиону и задржао другу позицију на табели, са 4 бода више од трећепласираног Лиона. Бивши фудбалер Партизана, Петар Шкулетић, почео је меч у стартној постави Монпељеа, али је измењен у 60. минуту, док је бивши фудбалер Звезде Ле Талек одиграо свих 90 минута и зарадио жути картон.

Каен је такође одиграо меч са нулом против Стразбура и наставиће грчевиту борбу за опстанак у елитном рангу шампионата Француске. Каену је ово први реми након четири везана пораза и уколико им ово да ветар у леђа, можда се могу и спасити испадања. Стразбур је на средини табеле са 36 освојених бодова, само 4 мање од четвртопласираног Марсеја, тако да теоретски гледано и они имају шансу да играју у Европи на јесен.

Четворица Срба на терену и само три гола! То је резиме поподневних мечева у Лиги 1, која нису обиловала узбуђењима. Ипак, много разлога за задовољство имају фудбалери Монпељеа који су одолели на гостовању другопласираном Лилу.

Први пут од када је задужио опрему клуба са запада Француске у стартној постави нашао се Михајло Ристић. Играо је на позиији левог везногл, док је у шпицу напада био бивши репрезентативац наше земље Петар Шкулетић.

Мало тога је могло да се види у Лилу. Домаћин је био бољи, али није могао да пробије дефанзивни бедем Монпељеа са петорицом играча у последњој линији.

До велике победе стигао је Бордо против Тулуза (2:1). У стартној постави домаћина био је Вукашин Јовановић.

Бордо је дошао у вођство после само два минута. Одличан центаршут са леве стране у гол је претворио Тома Башић.

Ипак, није све ишло на руку домаћим играчима. Тулуз је брзо успоставио равнотежу, потом је преузео иницијативу. Све до 70. минута када је одбрана Бордоа лоше реаговала после једног прекида. Лопта је дуго била у десет метара, а на крају је погодио Кахузак.

Међутим, гости су од истог оружја страдали. Када се чинило да ће ремијем бити задовољна оба тима, ордо је дугом лоптом прескочио игру. Лопта се крају одбила до Бријана који је ударцем из колена погодио мрежу.

Стразбург је одолео на гостовању Каену (0:0). Стрефан Митровић је предводио одбрану гостију.

ЛИГА 1 - 25. КОЛО


Петак
Ним - Дижон 2:0 (1:0)
/Саваније 28, Бобичон 83/

Лион - Генган 2:1 (2:1)
/Терије 15, Фекир 35 - Ебоа Ебоа 21/ 

Ним - Дижон 2:0 (1:0)
/Саваније 28, Бобичон 83/

Лион - Генган 2:1 (2:1)
/Терије 15, Фекир 35 - Ебоа Ебоа 21/

Субота

Марсељ - Амијен 2:0 (2:0)
/Тован 20, Балотели 25/

Анже - Ница 3:0 (1:0)
/Баокен 44пен, Фулђини 47, Лопез 90+2/

Монако - Нант 1:0 (1:0)
/Мартинс 14/

Недеља

Каен - Стразбур 0:0

Лил - Монпеље 0:0

Бордо - Тулуз 2:1 (1:0)
/Башић 2, Бријан 82 - Чахузан 77/

17:00 Ремс - Рен
21:00 Сент Етјен - Париз Сен Жермен

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар