FRA: Četvorica Srba na terenu i velika pobjeda Bordoa!

Lilov san se nastavlja, Kaen pred ispadanjem! Fudbaleri Lila remizirali su sa ekipom Monpeljea na svom stadionu dok su fudbaleri Kaena i dalje u nezavidnoj situaciji.  Mečevi Lil-Monpelje i Kaen-Strazbur završeni bez golova.

Fudbal 17.02.2019 | 18:40
FRA: Četvorica Srba na terenu i velika pobjeda Bordoa!
Fudbaleri Bordoa savladali su Tuluz na svom terenu rezultatom 2:1, a do prednosti su došli već od drugog minuta utakmice preko Tome Bašića. Prvo poluvreme je nekako bilo ujednačeno, Tuluz je imao više ukupnih šuteva, a Bordo više u okvir gola s tim što je Bordo uspeo da realizuje svoju veliku šansu, dok je Tuluz promašio obe.

U drugom poluvremenu, Tuluz je preuzeo inicijativu, napadao konstantno i u 70. minutu utakmice dolaze do izjednačenja preko Janika Kozaka. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i svetski šampion sa omladinskom reprezentacijom Srbije, Vukašin Jovanović, dobio je žuti karton u 77. minutu, da bi samo par minuta posle toga nekada velika nada francuskog fudbala, Džimi Brian, postigao i drugi gol, za koji se ispostavilo da je pobedonosni.

Lil je odigrao meč bez golova sa ekipom Monpeljea na svom stadionu i zadržao drugu poziciju na tabeli, sa 4 boda više od trećeplasiranog Liona. Bivši fudbaler Partizana, Petar Škuletić, počeo je meč u startnoj postavi Monpeljea, ali je izmenjen u 60. minutu, dok je bivši fudbaler Zvezde Le Talek odigrao svih 90 minuta i zaradio žuti karton.

Kaen je takođe odigrao meč sa nulom protiv Strazbura i nastaviće grčevitu borbu za opstanak u elitnom rangu šampionata Francuske. Kaenu je ovo prvi remi nakon četiri vezana poraza i ukoliko im ovo da vetar u leđa, možda se mogu i spasiti ispadanja. Strazbur je na sredini tabele sa 36 osvojenih bodova, samo 4 manje od četvrtoplasiranog Marseja, tako da teoretski gledano i oni imaju šansu da igraju u Evropi na jesen.

Četvorica Srba na terenu i samo tri gola! To je rezime popodnevnih mečeva u Ligi 1, koja nisu obilovala uzbuđenjima. Ipak, mnogo razloga za zadovoljstvo imaju fudbaleri Monpeljea koji su odoleli na gostovanju drugoplasiranom Lilu.

Prvi put od kada je zadužio opremu kluba sa zapada Francuske u startnoj postavi našao se Mihajlo Ristić. Igrao je na poziiji levog veznogl, dok je u špicu napada bio bivši reprezentativac naše zemlje Petar Škuletić.

Malo toga je moglo da se vidi u Lilu. Domaćin je bio bolji, ali nije mogao da probije defanzivni bedem Monpeljea sa petoricom igrača u poslednjoj liniji.

Do velike pobede stigao je Bordo protiv Tuluza (2:1). U startnoj postavi domaćina bio je Vukašin Jovanović.

Bordo je došao u vođstvo posle samo dva minuta. Odličan centaršut sa leve strane u gol je pretvorio Toma Bašić.

Ipak, nije sve išlo na ruku domaćim igračima. Tuluz je brzo uspostavio ravnotežu, potom je preuzeo inicijativu. Sve do 70. minuta kada je odbrana Bordoa loše reagovala posle jednog prekida. Lopta je dugo bila u deset metara, a na kraju je pogodio Kahuzak.

Međutim, gosti su od istog oružja stradali. Kada se činilo da će remijem biti zadovoljna oba tima, ordo je dugom loptom preskočio igru. Lopta se kraju odbila do Brijana koji je udarcem iz kolena pogodio mrežu.

Strazburg je odoleo na gostovanju Kaenu (0:0). Strefan Mitrović je predvodio odbranu gostiju.

LIGA 1 - 25. KOLO


Petak
Nim - Dižon 2:0 (1:0)
/Savanije 28, Bobičon 83/

Lion - Gengan 2:1 (2:1)
/Terije 15, Fekir 35 - Eboa Eboa 21/ 

Nim - Dižon 2:0 (1:0)
/Savanije 28, Bobičon 83/

Lion - Gengan 2:1 (2:1)
/Terije 15, Fekir 35 - Eboa Eboa 21/

Subota

Marselj - Amijen 2:0 (2:0)
/Tovan 20, Baloteli 25/

Anže - Nica 3:0 (1:0)
/Baoken 44pen, Fulđini 47, Lopez 90+2/

Monako - Nant 1:0 (1:0)
/Martins 14/

Nedelja

Kaen - Strazbur 0:0

Lil - Monpelje 0:0

Bordo - Tuluz 2:1 (1:0)
/Bašić 2, Brijan 82 - Čahuzan 77/

17:00 Rems - Ren
21:00 Sent Etjen - Pariz Sen Žermen

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar