Алексис Санчез против Муриња!

Стварао је нездраву атмосферу, кад је отишао све се променило! А није се ни Чилеанац претргао да оправда 450. 000 фунти седмичне плате!

Фудбал 22.02.2019 | 10:45
Алексис Санчез против Муриња!
Пол Погба је продисао, Манчестер јунајтед прогледао, Оле Гунар Солскјер је вратио осмехе на Театар снова, а делује да је потпуно другачија клима у енглексом великану само због једног човека – Жозеа Муриња.

Негативна атмосфера коју је Португалац ширио око себе спутавала је већину светских звезда, на шта – између осталих – указује Алексис Санчез.

„Мурињо је један од најбољи стратега света због начина на који води екипу, како проучава противника, како брине о детаљима, али...  Доста играча није било начисто да ли је код њега у тиму или не. Некад играју, некад су ван протокола. Стварао је нездраву атмосферу. Исто је било са мном. Зато сам изгубио самопоуздање, а оно је потребно сваком играчу. Пазите, од пете године играм фудбал и кад ми узмете лопту то изгледа као да сте ми узели играчку“, исповедио се крилни нападач.

На још један детаљ указује некадашњи првотимац Удинезеа, Барселоне и Арсенала.

„Кад сам се пред крај 2018. вратио из Чилеа у Манчестер уочио сам промену у клубу. Дошао је нови стратег и све се променило. Почео је Оле Гунар Солскјер са свима да прича, сви су одједном постали срећни. Чак и доктори, замислите...“

И све је то у реду, казаће многи, међутим, није баш само да је Мурињо крив. Једноставно, ни играчи нису оправдали очекивања. Конкретно, баш Алексис, пошто је дао само пет и наместио девет голова откако је стигао из Лондона у јануару 2018.

„Фудбалер попиут мене мора одмах да покаже шта зна, не постоји за такве играче период прилагођавања, никакви изговори нису потребни. Желим да играм, да се залетим на одбрану ривала, да је мучим, капирате? А, наравно да не брине што људи у Манчестеру нису видели Алексиса у најбољем издању, јер и даље верујем да сам квалитетан играч“.

Само што то не показује, а сваке седмице зарађује 450.000 фунти.

„Миран сам баш због тога што верујем у себе и квалитете које поседујем. Ако изгубите веру у оно што можете онда је то крај. Верујем да ће моје време доћи. Знам да навијачи очекују више од мене... Откако смо променили тренера био сам стартер само на две утакмице. Од тога 70 минута против Арсенала и 67 против Лестера. Остало знатно мање. Час играм, час не. А навикао сам да све  време будем на терену. Није то оправдање, чак и ако добијем прилику само у завршници мој посао је да направим разлику, покажем зашто сам на терену“, додао је Алексис Санчез.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар