Aleksis Sančez protiv Murinja!

Stvarao je nezdravu atmosferu, kad je otišao sve se promenilo! A nije se ni Čileanac pretrgao da opravda 450. 000 funti sedmične plate!

Fudbal 22.02.2019 | 10:45
Aleksis Sančez protiv Murinja!
Pol Pogba je prodisao, Mančester junajted progledao, Ole Gunar Solskjer je vratio osmehe na Teatar snova, a deluje da je potpuno drugačija klima u engleksom velikanu samo zbog jednog čoveka – Žozea Murinja.

Negativna atmosfera koju je Portugalac širio oko sebe sputavala je većinu svetskih zvezda, na šta – između ostalih – ukazuje Aleksis Sančez.

„Murinjo je jedan od najbolji stratega sveta zbog načina na koji vodi ekipu, kako proučava protivnika, kako brine o detaljima, ali...  Dosta igrača nije bilo načisto da li je kod njega u timu ili ne. Nekad igraju, nekad su van protokola. Stvarao je nezdravu atmosferu. Isto je bilo sa mnom. Zato sam izgubio samopouzdanje, a ono je potrebno svakom igraču. Pazite, od pete godine igram fudbal i kad mi uzmete loptu to izgleda kao da ste mi uzeli igračku“, ispovedio se krilni napadač.

Na još jedan detalj ukazuje nekadašnji prvotimac Udinezea, Barselone i Arsenala.

„Kad sam se pred kraj 2018. vratio iz Čilea u Mančester uočio sam promenu u klubu. Došao je novi strateg i sve se promenilo. Počeo je Ole Gunar Solskjer sa svima da priča, svi su odjednom postali srećni. Čak i doktori, zamislite...“

I sve je to u redu, kazaće mnogi, međutim, nije baš samo da je Murinjo kriv. Jednostavno, ni igrači nisu opravdali očekivanja. Konkretno, baš Aleksis, pošto je dao samo pet i namestio devet golova otkako je stigao iz Londona u januaru 2018.

„Fudbaler popiut mene mora odmah da pokaže šta zna, ne postoji za takve igrače period prilagođavanja, nikakvi izgovori nisu potrebni. Želim da igram, da se zaletim na odbranu rivala, da je mučim, kapirate? A, naravno da ne brine što ljudi u Mančesteru nisu videli Aleksisa u najboljem izdanju, jer i dalje verujem da sam kvalitetan igrač“.

Samo što to ne pokazuje, a svake sedmice zarađuje 450.000 funti.

„Miran sam baš zbog toga što verujem u sebe i kvalitete koje posedujem. Ako izgubite veru u ono što možete onda je to kraj. Verujem da će moje vreme doći. Znam da navijači očekuju više od mene... Otkako smo promenili trenera bio sam starter samo na dve utakmice. Od toga 70 minuta protiv Arsenala i 67 protiv Lestera. Ostalo znatno manje. Čas igram, čas ne. A navikao sam da sve  vreme budem na terenu. Nije to opravdanje, čak i ako dobijem priliku samo u završnici moj posao je da napravim razliku, pokažem zašto sam na terenu“, dodao je Aleksis Sančez.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar