Србин на Ол стару, деценију и по касније...

Никола Јокић наступиће на главном догађају у Шарлоту. Потпуно заслужено. А нама свима - нема спавања!

Кошарка 17.02.2019 | 21:55
Србин на Ол стару, деценију и по касније...
Велика ствар. Никола Јокић ће у ноћи између недеље и понедељка играти на главном догађају Алл стар викенда у Шарлоту. Србија после 15 година поново има Ол стар играча. И има оно што никада није имала - играча око ког се окреће цела једна франшиза у НБА лиги.

Јокић је већ ноћас наступио у Скилс челенџу, био је и део стручног штаба на кампу "Кошарка без граница", свакако га нисмо очекивали у такмичењу за најбоља закуцавања, али јесмо у најважнијем догађају Алл стар викенда. И видећемо га тамо. Потпуно заслужено.

ЛЕБРОНОВ ТИМ: Леброн Џејмс, Кевин Дурент, Кајри Ирвинг, Каваји Ленард, Џејмс Харден, Ентони Дејвис, Клеј Томпсон, Демијан Лилард, Бен Симонс, Ламаркус Олдриџ, Карл Ентони Таунс, Бредли Бил, Двејн Вејд.

ЈАНИСОВ ТИМ: Јанис Адетокумбо, Стеф Кари, Џоел Ембид, Пол Џорџ, Кемба Вокер, Крис Мидлтон, Никола Јокић, Блејк Грифин, Расел Вестбрук, Дианђело Расел, Никола Вучевић, Кајл Лаури, Дирк Новицки.

Дакле, Јокић ће играти у тиму Јаниса Адетокунба. Није стартер, већ је резервиста, али најважније је да је ту. И то је нешто што ће се памтити дуго, дуго. Надамо се да ће се и поновити много пута.

"Много ми значи што ћу представљати Србију. Не само моју земљу, већ и мој родни град, породицу. Овога ћу се сећати целог живота, надам се да ће и моја фамилија то памтити. Ово је заоставштина", рекао је Јокић.

Његов тренер из Денвера Мајкл Мелоун седеће на клупи Лебронове екипе, тако да ће овог пута Јокић и Мелоун бити у супротним таборима. Јанисов тим водиће управо његов тренер из Милвокија, Мајк Буденхолзер.

Ово је друга година заредом како се тимови не бирају по систему Запад-Исток, већ постоје капитени који бирају своје тимове и то значи да су играчи измешани. Помиње се да се размишља да у будућности и на главном мечу тимови буду подељени на тим Света и тим САД-а, као што је то случај код "Рисинг стар" утакмице, али питање је да ли ће та идеја заживети.

Љубитељи кошарке у нашој земљи први Ол стар меч са једним српским играчем гледали су 2001. године, када је учешће изборио Владе Дивац. Дивца је на главној позорници наследио већ наредне сезоне Предраг Стојаковић, који је везао чак три учешћа (2002, 2003, 2004), а прославио се и као победник у брзом шутирању тројки. После тандема Сакрамента, пауза је трајала чак деценију и по, све док Никола није постао ово што јесте. Светски суперстар.

Први пут од 1991. године смотра највећих имена најјаче лиге на свету биће одржана управо у граду чији је заштитни знак икона НБА и игре под обручима, легендарни Мајкл Џордан. Највећи међу највећима, власник франшизе из Северне Каролине чија је импресивна каријера почела управо у тој америчкој држави.

Јокић ће у тиму бити са имењаком Николом Вучевићем, а на главном догађају Ол стара нећемо гледати Луку Дончића иако су то многи прижељкивали. Време ради за њега, само је питање времена када ће доћи до тог нивоа.

На нама је да сечакамо 02.00 после поноћи и да уживамо у нечему што нисмо могли да гледамо деценију и по. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар