Srbin na Ol staru, deceniju i po kasnije...

Nikola Jokić nastupiće na glavnom događaju u Šarlotu. Potpuno zasluženo. A nama svima - nema spavanja!

Košarka 17.02.2019 | 21:55
Srbin na Ol staru, deceniju i po kasnije...
Velika stvar. Nikola Jokić će u noći između nedelje i ponedeljka igrati na glavnom događaju All star vikenda u Šarlotu. Srbija posle 15 godina ponovo ima Ol star igrača. I ima ono što nikada nije imala - igrača oko kog se okreće cela jedna franšiza u NBA ligi.

Jokić je već noćas nastupio u Skils čelendžu, bio je i deo stručnog štaba na kampu "Košarka bez granica", svakako ga nismo očekivali u takmičenju za najbolja zakucavanja, ali jesmo u najvažnijem događaju All star vikenda. I videćemo ga tamo. Potpuno zasluženo.

LEBRONOV TIM: Lebron Džejms, Kevin Durent, Kajri Irving, Kavaji Lenard, Džejms Harden, Entoni Dejvis, Klej Tompson, Demijan Lilard, Ben Simons, Lamarkus Oldridž, Karl Entoni Tauns, Bredli Bil, Dvejn Vejd.

JANISOV TIM: Janis Adetokumbo, Stef Kari, Džoel Embid, Pol Džordž, Kemba Voker, Kris Midlton, Nikola Jokić, Blejk Grifin, Rasel Vestbruk, Dianđelo Rasel, Nikola Vučević, Kajl Lauri, Dirk Novicki.

Dakle, Jokić će igrati u timu Janisa Adetokunba. Nije starter, već je rezervista, ali najvažnije je da je tu. I to je nešto što će se pamtiti dugo, dugo. Nadamo se da će se i ponoviti mnogo puta.

"Mnogo mi znači što ću predstavljati Srbiju. Ne samo moju zemlju, već i moj rodni grad, porodicu. Ovoga ću se sećati celog života, nadam se da će i moja familija to pamtiti. Ovo je zaostavština", rekao je Jokić.

Njegov trener iz Denvera Majkl Meloun sedeće na klupi Lebronove ekipe, tako da će ovog puta Jokić i Meloun biti u suprotnim taborima. Janisov tim vodiće upravo njegov trener iz Milvokija, Majk Budenholzer.

Ovo je druga godina zaredom kako se timovi ne biraju po sistemu Zapad-Istok, već postoje kapiteni koji biraju svoje timove i to znači da su igrači izmešani. Pominje se da se razmišlja da u budućnosti i na glavnom meču timovi budu podeljeni na tim Sveta i tim SAD-a, kao što je to slučaj kod "Rising star" utakmice, ali pitanje je da li će ta ideja zaživeti.

Ljubitelji košarke u našoj zemlji prvi Ol star meč sa jednim srpskim igračem gledali su 2001. godine, kada je učešće izborio Vlade Divac. Divca je na glavnoj pozornici nasledio već naredne sezone Predrag Stojaković, koji je vezao čak tri učešća (2002, 2003, 2004), a proslavio se i kao pobednik u brzom šutiranju trojki. Posle tandema Sakramenta, pauza je trajala čak deceniju i po, sve dok Nikola nije postao ovo što jeste. Svetski superstar.

Prvi put od 1991. godine smotra najvećih imena najjače lige na svetu biće održana upravo u gradu čiji je zaštitni znak ikona NBA i igre pod obručima, legendarni Majkl Džordan. Najveći među najvećima, vlasnik franšize iz Severne Karoline čija je impresivna karijera počela upravo u toj američkoj državi.

Jokić će u timu biti sa imenjakom Nikolom Vučevićem, a na glavnom događaju Ol stara nećemo gledati Luku Dončića iako su to mnogi priželjkivali. Vreme radi za njega, samo je pitanje vremena kada će doći do tog nivoa.

Na nama je da sečakamo 02.00 posle ponoći i da uživamo u nečemu što nismo mogli da gledamo deceniju i po. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar