Милано и Италија горе, Пјонтек бржи од Нордала!

Највећи Цапоцаннониере у историји Калча од суботе увече гледа у леђа младом Пољаку. . .

Фудбал 19.02.2019 | 22:00
Милано и Италија горе, Пјонтек бржи од Нордала!
Најбоље уложених 35.000.000 евра ове зиме... У то више нико не сумња, не после вечерашња два комада Кшиштофа Пјонтека. Росонери у екстази чак иду толико далеко да 23-годишњег Пољака проглашавају вођом новог, моћног Милана, човеком који ће славном клубу вратити стари сјај. Темељ је ту, дилеме нема. О томе вечерас пишу и италијанске колеге које "потурају" податак што младог аса после само четири утакмице у дресу Милана гура у историјске књиге. 

Па каже овако: Кшиштоф Пјонтек је надмашио чак и Гунара Нордала! Са шест погодака на четири меча, односно за 310 минута у црвено-црном дресу, Пољак је надмашио учинак славног Швеђанина и једног од најбољих фудбалера Милана свих времена. Нордалу је да првих шест комада било потребно 419 минута. Уз чињницу да је Пјонтек шест голова постигао из свега 18 удараца ка голу, све делује још спектакуларније. То значи да сваки трећи његов ударац завршава иза леђа голмана ривала... 

Треће место на овој листи држи Марио Балотели. Он је такође имао добар старт на Сан Сиру и за шест голова била су му потребна 433 минута. 

За оне млађе, како бисмо им дочарали кога је заправо претекао Пјонтек, односно какав је успео направио, ваља рећи да је Швеђанин Гунар Нордал заправо највећа голгетерска легенда Милана и свакако једна од највећих у историји италијанског фудбала. Нордал је једини играч откако је Калча који је пет пута успео да понесе ласкаву титулу Цапоцаннониере - први стрелац шампионата. За Милан је постигао 210 лигашких голова на 257 утакмица. Укупно 442 првенствена поготка на нешто више од 500 утакмица. 

Кшиштоф Пјонтек с нова два гола стигао је до бројке од 17 погодака у Серији А ове сезоне. Више од њега у лигама петице постигли су само Роналдо, Меси и Мбапе. 

Подсетимо, Пољак је своју серију започео 29. јануара у Купу Италије против Наполија с два комада. Онда је погађао против Роме и Каљарија и у суботу увече. Лепу шансу да настави низ Пјонтек има наредног петка, када на Сан Сиро стиже Емполи.  

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар