ИТА - Драма у Ферари: СПАЛ дао гол, а Фиорентина повела!

Фудбалери СПАЛ-а повели против Фиорентине, али је послије интервенције из ВАР собе гол поништен и досуђен пенал за "Виолу“ због прекршаја у претходном нападу. Послије тога све је било готово у Ферари.  Најјачи ВАР откако је уведен: Није гол за СПАЛ, већ пенал за Фиорентину?! Па, ви процените да ли вам се ово допада?!

Фудбал 17.02.2019 | 16:30
ИТА - Драма у Ферари: СПАЛ дао гол, а Фиорентина повела!
Имали смо прилике до сада да видимо различите ситуације са ВАР технологијом, али ово што се догодило на мечу СПАЛ-а и Фиорентине је нешто што нисмо видели. При резултату 1:1 догодио се фаул у шеснаестерцу СПАЛ-а. Судија је пустио предност, а после тога је Спал дао гол на другој страни. Судија Лука Паирето је тражио да се гледа ВАР и решио да ранију ситуацију санкционише пеналом за Фиорентину. Дакле, поништио је гол СПАЛ-у и свирао пенал за Фиорентину. После тога Виола је стигла до победе од чак 4:1(1:1). А Спал је у једном моменту "повео" с 2:1 и то на 10 минута пре утакмице.

То су модерне технологије у фудбалу. Некоме се свиђају, некоме не. И како све ово објаснити навијачима СПАЛ-а који се у једном тренутку радују голу за 2:1 и "уписјују себи три бода", а у следећем им се тај гол поништава и на другој страни се свира пенал због неке раније акције.

Просто невероватно...

Да је Спал повео у том 79. минуту када је и дао гол био би веома близу победе, али је Фиорентина добила шансу да постигне гол с беле тачке и то је успео да искористи Вереду за 2:1. Цео стадион је остао у шоку, а Ђовани Симоне је два минута касније искористио још један напад и Фиорентина је добила 3:1. На крају је Жерсон дигао резултат 4:1. То је фудбал.

Фиорентина је у недјељном матине термину савладала СПАЛ као гост резултатом 4:1, али уз много муке и још више среће.

Матија Валоти у 78. минуту искористио је лошу интервенцију Николе Миленковића послије центаршута са лијеве стране и затресао мрежу за вођство СПАЛ-а 2:1, али радост домаћих навијача у Ферари трајала је свега неколико секунди.

Судија Лука Паирето добио је сигнал из ВАР собе да треба да погледа спорну ситуацију из претходног напада Фиорентине, а када је то учинио, поништио је погодак домаћих и досудио пенал за госте због прекршаја над Кјезом.

Верету је реализовао једанаестерац и сада је умјесто СПАЛ-а екипа Фиорентине водила  2:1.

Овај тренутак преломио је утакмицу, јер је само двије минуте касније Фиорентина "нокаутирала“ СПАЛ.

Ђовани Симеоне, који је ушао пар минута раније, претрчао је више од пола терена у контранападу, а онда сам матирао Вивијана за 3:1.

За убједљивих 4:1 побринуо се Жерсон послије још једног контранапада након грешке домаћих фудбалера, који су вјероватно још увијек размишљали о свом поништеном голу.

Мало је недостајало да СПАЛ практично из два шута у оквир гола стигне до 2:1, па можда и до побједе.

Петања је довео домаће у вођство у 36. минуту,а Волоти је требао да донесе 2:1, али још једном ВАР технологија одлучила је меч у Серији А.

Фудбалери СПАЛ-а који су жестоко критиковали судију послије завршетка меча и њихови навијачи, који су своје љубимце испратили аплаузима, а судије звиждуцима, рећи ће неправедно.

Међутим, утисак је да су судија Лука Паирето и његови помоћници у ВАР соби само поштовали правила.

СЕРИЈА А - 24. КОЛО:

СПАЛ - Фиорентина 1:4 (1:1)
/Петања 36 – Фернандеш 44, Верету 79, Симеоне 81, Жедсон 88/

Емполи - Сасуоло 15.00
Ђенова - Лацио
Удинезе - Кјево
Интер - Сампдорија 18.00
Наполи - Торино 20.30

у понедјељак

Рома - Болоња 20.30

Играно у суботу: Каљари - Парма 2:1 (0:1)
/Паволети 65, 85 - Куцка 40/

Аталанта - Милан 1:3 (1:1)
/Фројлер 33 - Пјонтек 45+2, 60, Чалханоглу 55/

Играно у петак:

Јувентус - Фрозиноне 3:0 (2:0)
/Дибала 6, Бонући 17, Роналдо 63/

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 66, Наполи 52, Интер 43, Милан (+1) 42, Аталанта (+1) 38, Рома 38, Лацио 38, Фиорентина (+1) 35,, Торино 34, Сампдорија 33, Сасуоло 30, Парма 29, Ђенова 25, Каљари 24, СПАЛ (+1) 22, Удинезе 19, Болоња 18, Емполи 18, Фрозиноне (+1) 16, Кјево* 9.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар