Тадић двоструки стријелац у побједи Ајакса!

Фудбалери Ајакса не блистају у холандском шампионату, иако су на другом месту, а цех за "шарене" резултате платила је Бреда - 5:0.  Ајакс одувао Бреду, Тадић већ на коти 24! Српски фудбалер за непуну сезону надмашио сав свој учинак у Саутемптону.  Каква статистика Тадића: Учествовао код 37 голова! Холандска лига није "крем фудбала", али ако гледамо Европу - од Тадића тренутно бољу статистику има само Меси.

Фудбал 17.02.2019 | 17:00
Тадић двоструки стријелац у побједи Ајакса!
Душан Тадић, репрезентативац Србије, био је двоструки стрелац.

Први гол постигао је у 38. минуту из казненог уадарца (1:0), а други у 67. минуту за 3:0.

Стрелци за Ајакс, поред Тадића, били су још Долберг у 53. минуту, Кастанер (аутогол) у 59. и Зијех у 71. минуту утакмице у Амстердаму.

То се зове фудбалски препород! Душан Тадић је за нешто више од полусезоне у Ајаксу надмашио свој четворогодишњи учинак у Саутемптону! Копљаници су декласирали Бреду у 22. колу првенства са 5:0, а српски репрезентативац је постигао нова два гола.

Све када се сабере, учинак на свим фронтовима, Душан Тадић има 24 постигнута гола за Ајакс ове сезоне, а за четири године у Саутемптону, на свим фронтовима, постигао је 23!

Тим из Амстердама искористио је кикс лидера ПСВ Ајндховена у суботу против Херенвена (2:2) и пришао му је на четири бода.

А, дуел је отворен уз помоћ ВАР-а! Негде добијеш, негде изгубиш... Видео технологија није ишла у прилог Ајаксу у Лиги шампиона против Реала, јер је Тадићу поништен гол, али му је донела на мечу са Бредом, пошто је донела пенал, који је српски ас претворио у водећи гол.

После гола Каспера Долберга и аутогола Жервана Кастанера, Душан Тадић је поново погодио гол Бреде. Овог пута је натрчао на одбитак и лако га послао  у мрежу.

Победу Ајакса печатирао је Хаким Зијех голом за 5:0.



Душан Тадић игра најбољу сезону живота, а тек је фебруар!

"Десетка" репрезентације Србије и славног Ајакса исплатила се "копљаницима" много пре ове зиме, а с нова два гола у побједи над Бредом (5:0), пришао је личном "лигашком" рекорду који је имао у Твентеу када је за читаво домаће првенство 2013/14 постигао 16 голова.

Већ сада, послије 22 наступа у лиги, Тадић поред свог имена има 15 погодака и још седам асистенција, али то није све од њега...

Бриљира и у Лиги шампиона где је у групној фази постигао већ пет погодака и имао двије асистенције, што је могло да буде и увећано да је имао више среће против Реала, док је имао и по три гола и асистенције у квалификацијама.

Ако томе придодамо и Куп, онда статистика каже да је у 37 мечева ове сезоне у дресу Ајакса у свим такмичењима - Тадић учествовао у 37 голова (24 поготка, 13 асистенција).

КОНАЧНО ПЕНАЛ!

Ове сезоне Душан Тадић је промашио четири пенала, по два за клуб и репрезентацију, али изгледа да га је коначно кренуло. Одлучио је да настави да шутира, тако да је против Бреде донио првенац са беле тачке.

Поређења ради, мало је играча у Европи који имају овакве бројке и испред је само Лео Меси (30 голова и 17 асистенција) додуше у далеко јачој Примери, док је с њим изједначен Килијан Мбапе (23 гола, 14 асистенција).

Јасно је да је Холандија далеко "иза" Француске из Шпаније, али су овакви подаци свакако за похвалу, а не би требало занемарити и учинак у Лиги шампиона.

Свака част!

ХОЛАНДИЈА 1 - 22. КОЛО

Петак

Ден Хаг - Цволе 1:0 (1:0)
/Трупе 45/

Субота

АЗ Алкмар - Венло 3:0 (2:0)
/Тил 7, Реслер 22аг, Сеутјенс 61/

Хераклес - Фортуна Ситард 6:0 (1:0)
/Далмау 1, 51, 60, 78, Дрост 55, Петерсон 70/

Херенвен - ПСВ 2:2 (2:0)
/Ван Берген 3, Влап 25 - Переиро 59, Мален 90+5/

Витесе - Виљем ИИ 3:2 (1:0)
/Линсен 5, Одегард 59, Кларк 79 - Исак 61, Павлидис 83/

Недеља

Ајакс - Бреда  5:0 (1:0)
/Тадић 38п, 67, Долберг 53, Кастанер 59, Зијех 71/

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар