Tadić dvostruki strijelac u pobjedi Ajaksa!

Fudbaleri Ajaksa ne blistaju u holandskom šampionatu, iako su na drugom mestu, a ceh za "šarene" rezultate platila je Breda - 5:0.  Ajaks oduvao Bredu, Tadić već na koti 24! Srpski fudbaler za nepunu sezonu nadmašio sav svoj učinak u Sautemptonu.  Kakva statistika Tadića: Učestvovao kod 37 golova! Holandska liga nije "krem fudbala", ali ako gledamo Evropu - od Tadića trenutno bolju statistiku ima samo Mesi.

Fudbal 17.02.2019 | 17:00
Tadić dvostruki strijelac u pobjedi Ajaksa!
Dušan Tadić, reprezentativac Srbije, bio je dvostruki strelac.

Prvi gol postigao je u 38. minutu iz kaznenog uadarca (1:0), a drugi u 67. minutu za 3:0.

Strelci za Ajaks, pored Tadića, bili su još Dolberg u 53. minutu, Kastaner (autogol) u 59. i Zijeh u 71. minutu utakmice u Amsterdamu.

To se zove fudbalski preporod! Dušan Tadić je za nešto više od polusezone u Ajaksu nadmašio svoj četvorogodišnji učinak u Sautemptonu! Kopljanici su deklasirali Bredu u 22. kolu prvenstva sa 5:0, a srpski reprezentativac je postigao nova dva gola.

Sve kada se sabere, učinak na svim frontovima, Dušan Tadić ima 24 postignuta gola za Ajaks ove sezone, a za četiri godine u Sautemptonu, na svim frontovima, postigao je 23!

Tim iz Amsterdama iskoristio je kiks lidera PSV Ajndhovena u subotu protiv Herenvena (2:2) i prišao mu je na četiri boda.

A, duel je otvoren uz pomoć VAR-a! Negde dobiješ, negde izgubiš... Video tehnologija nije išla u prilog Ajaksu u Ligi šampiona protiv Reala, jer je Tadiću poništen gol, ali mu je donela na meču sa Bredom, pošto je donela penal, koji je srpski as pretvorio u vodeći gol.

Posle gola Kaspera Dolberga i autogola Žervana Kastanera, Dušan Tadić je ponovo pogodio gol Brede. Ovog puta je natrčao na odbitak i lako ga poslao  u mrežu.

Pobedu Ajaksa pečatirao je Hakim Zijeh golom za 5:0.



Dušan Tadić igra najbolju sezonu života, a tek je februar!

"Desetka" reprezentacije Srbije i slavnog Ajaksa isplatila se "kopljanicima" mnogo pre ove zime, a s nova dva gola u pobjedi nad Bredom (5:0), prišao je ličnom "ligaškom" rekordu koji je imao u Tventeu kada je za čitavo domaće prvenstvo 2013/14 postigao 16 golova.

Već sada, poslije 22 nastupa u ligi, Tadić pored svog imena ima 15 pogodaka i još sedam asistencija, ali to nije sve od njega...

Briljira i u Ligi šampiona gde je u grupnoj fazi postigao već pet pogodaka i imao dvije asistencije, što je moglo da bude i uvećano da je imao više sreće protiv Reala, dok je imao i po tri gola i asistencije u kvalifikacijama.

Ako tome pridodamo i Kup, onda statistika kaže da je u 37 mečeva ove sezone u dresu Ajaksa u svim takmičenjima - Tadić učestvovao u 37 golova (24 pogotka, 13 asistencija).

KONAČNO PENAL!

Ove sezone Dušan Tadić je promašio četiri penala, po dva za klub i reprezentaciju, ali izgleda da ga je konačno krenulo. Odlučio je da nastavi da šutira, tako da je protiv Brede donio prvenac sa bele tačke.

Poređenja radi, malo je igrača u Evropi koji imaju ovakve brojke i ispred je samo Leo Mesi (30 golova i 17 asistencija) doduše u daleko jačoj Primeri, dok je s njim izjednačen Kilijan Mbape (23 gola, 14 asistencija).

Jasno je da je Holandija daleko "iza" Francuske iz Španije, ali su ovakvi podaci svakako za pohvalu, a ne bi trebalo zanemariti i učinak u Ligi šampiona.

Svaka čast!

HOLANDIJA 1 - 22. KOLO

Petak

Den Hag - Cvole 1:0 (1:0)
/Trupe 45/

Subota

AZ Alkmar - Venlo 3:0 (2:0)
/Til 7, Resler 22ag, Seutjens 61/

Herakles - Fortuna Sitard 6:0 (1:0)
/Dalmau 1, 51, 60, 78, Drost 55, Peterson 70/

Herenven - PSV 2:2 (2:0)
/Van Bergen 3, Vlap 25 - Pereiro 59, Malen 90+5/

Vitese - Viljem II 3:2 (1:0)
/Linsen 5, Odegard 59, Klark 79 - Isak 61, Pavlidis 83/

Nedelja

Ajaks - Breda  5:0 (1:0)
/Tadić 38p, 67, Dolberg 53, Kastaner 59, Zijeh 71/

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar