Пројекат Приштине доживио пораз

Послије 11 година од једнострано проглашене независности Косова, јасно је да је пројекат Приштине доживео потпуни пораз, јер без договора са Београдом нема рјешења тог питања и то је највећи допринос српске политике који смо дали у протеклом периоду, изјавио је данас шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Србија 17.02.2019 | 14:51
Пројекат Приштине доживио пораз
Дачић је истакао да не зна шта Приштина данас слави и упитао шта су они урадили за 11 година.

"Јесу ли постали чланови УН, ОЕБС-а и других међународних организација, Савета Европе, Унеска, Интерпола? Колико им времена треба за тако нешто? Тај пројекат је осуђен на неуспех, зато је решење само у дијалог", нагласио је Дачић.

Он је, на промоцији 13 држава које су повукле признање Косова "Србија се чува дипломатијом", указао да је важно што је тема Косова и Метохије враћена на дневни ред важних светских форума и да је данас ситуција таква да се без компромиса не може доћи до трајног рјешења.

"Велика заслуга припада и земљама које су повукле признање, јер много је теже разговарати са земљама које су већ донеле одлуку о призању", рекао је Дачић.

Подсјетио је да су за вријеме власти "која сада протестује", Бориса Тадића и Вука Јеремића, 84 земље признале Косово, а да је, од када је он минситар спољних послова, девет земаља признало, а 13 повукло признање.

"Али, то није довољно и ми ћемо са политиком повлачења признања наставити", поручио је Дачић, који је и председник СПС.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

правда

17.02.2019 14:32

Сви су свесни да је Косово део Србије и да це тако остати кад тад цији су Високи Децани ција је Богородица Љевиска ција је Грацаница ција је Пецка патријарсија цији су Ђурдјеви ступови то је доказ да је Косово српско. Да ли је Пец био престони град Дусана силног. Косово је део Србије и тако це остати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дупли арсини

17.02.2019 14:38

Свијет је поцео да увидја све прљаве игре Запада. Некада су се клели у демократију људсака права и ко зна све ста.Данас се само у новац заклињу а друго су све заборавили. Проблем сепаратизма је присутан у великом броју дрзава и ту мора да вриједи право за све исто . Медутим то Запад никако да свати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

18.02.2019 00:58

Није пораз ако су 117 дрзава признале Косово и то дрзаве ЕУ и САД, не банана-дрзаве. Пораз је, кад су неке непознате банана дрзаве повукле признање па се дивити с тим као велики успех. То је пораз!

ОДГОВОРИТЕ