"Рибарски сан" у Лијевча пољу

Као велики љубитељи природе и риболова, млади предузетници Горан Дамјановић и Драган Ђукановић из Трошеља, у срцу Лијевча поља подигли су салаш „Рибарски сан“. чиме су своју предузетничку идеју преточили у стварност. Ријеч је о излетничком комплексу, смјештеном на пола пута између општина Градишка и Србац, који располаже са три језера за пецање рибе укупне површине од 4. 000 квадратних метара, рестораном, дјечијим играоницама, теренима за рекреативне спортове и малим бунгаловима за преноћиште.

Република Српска 17.02.2019 | 14:35
"Рибарски сан" у Лијевча пољу
Објекти су саградјени, углавном, од природног материјала, без превелике употребе бетона и жељеза, како би салаш био другачији од стандардних угоститељских објеката, чиме су понудили љубитељима природе, риболова и рекреације идеално мјесто за одмор и забаву.

„Дуго смо размишљали како да направимо нешто за љубитеље природе, лова и риболова, јер смо и сами заљубљеници у природу. Ништа нисмо имали осим идеје и велике жеље да својим рукама направимо нешто што ће људима пружати задовољство. Кренули смо корак по корак из ничега“, прича Горан Дамјановић.



Купили су запуштене шумске површине, искрчили и припремили земљиште, ископали језера за рибњак и уредили преостали дио шуме за ресторан домаће хране. Потом су ницали други садржаји. Као велики пријатељи и комшије, на приједлог Драгана, једногласно су одлучили да свом пројекту дају назив „Рибарски сан“. А тај сан је остварен за свега двије године.

„Није било лако, много се радило, физички и уз помоћ породица и пријатеља. Проливено је доста зноја, али смо задовољни јер су резултати евидентни. Посјетиоци, који увелико долазе, изражавају задовољство боравком у овом амбијенту и носе лијепе утиске са собом, што нам је највећа награда за труд који смо уложили, али и подстицај да још више радимо с циљем задовољавања потреба гостију“, додаје Драган Ђукановић.



Горан и Драган кажу да нису имали никавих подстицаја за реализацију овог пројекта којим се поносе. Све је урађено личним радом и трудом.

„Наш салаш `Рибарски сан` већ се налази у туристичкој понуди општине Градишка, мада од општине и државе нисмо добили никакву материјалну помоћ“, кажу ови млади предузетници из Лијевча поља.

Они вјерују да ће од ове дјелатности моћи живјети и да неће бити приморани да иду ван границе за послом, као што то чини велики број младих из Републике Српске.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Јован

17.02.2019 14:00

Браво момци,доци цемо.Поздрав из Сведске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

17.02.2019 14:48

Свака част! Првом приликом долазим са породицом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

17.02.2019 16:00

То момци!! Свака вам цаст!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса.

17.02.2019 17:39

Све је бас тако као сто су рекли , момци су својим трудом и радом све то направили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОЈ ГРАД

17.02.2019 18:10

Свака ЦАСТ.. МОЈИ ГРАДИСЦАНЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.02.2019 18:41

Свака цаст на труду и идеји.Залосно је само сто нема никад помоци од дрзаве ,колико младјих има који би направили слицан пројекат али им фали помоц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РИБАР

17.02.2019 20:10

Момци,СВАКА ВАМ ЧАСТ,НАКЛОН ДО ПОДА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

17.02.2019 23:45

Свака цаст....јос гдје се тацно објекат налази...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

18.02.2019 16:32

Кренули из ничега, па почели куповати шуме, плаћати копање базена, градити објекте... Чиме су плаћали "из ничега"? Није срамота рећи истину да је све ово коштало око 200 000 КМ сувих пара. Срамота је оволико лагати и замлаћивати људе бајкама како се без пара може ово стећи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НоWаy

19.02.2019 18:48

Кренули јесу из ничега,али у смислу да је земљиште и шума била ништа,док нису почели радити на уређењу исте, нормално је да се без пара данас не може ништа урадити.