"Ribarski san" u Lijevča polju

Kao veliki ljubitelji prirode i ribolova, mladi preduzetnici Goran Damjanović i Dragan Đukanović iz Trošelja, u srcu Lijevča polja podigli su salaš „Ribarski san“. čime su svoju preduzetničku ideju pretočili u stvarnost. Riječ je o izletničkom kompleksu, smještenom na pola puta između opština Gradiška i Srbac, koji raspolaže sa tri jezera za pecanje ribe ukupne površine od 4. 000 kvadratnih metara, restoranom, dječijim igraonicama, terenima za rekreativne sportove i malim bungalovima za prenoćište.

Republika Srpska 17.02.2019 | 14:35
"Ribarski san" u Lijevča polju
Objekti su sagradjeni, uglavnom, od prirodnog materijala, bez prevelike upotrebe betona i željeza, kako bi salaš bio drugačiji od standardnih ugostiteljskih objekata, čime su ponudili ljubiteljima prirode, ribolova i rekreacije idealno mjesto za odmor i zabavu.

„Dugo smo razmišljali kako da napravimo nešto za ljubitelje prirode, lova i ribolova, jer smo i sami zaljubljenici u prirodu. Ništa nismo imali osim ideje i velike želje da svojim rukama napravimo nešto što će ljudima pružati zadovoljstvo. Krenuli smo korak po korak iz ničega“, priča Goran Damjanović.



Kupili su zapuštene šumske površine, iskrčili i pripremili zemljište, iskopali jezera za ribnjak i uredili preostali dio šume za restoran domaće hrane. Potom su nicali drugi sadržaji. Kao veliki prijatelji i komšije, na prijedlog Dragana, jednoglasno su odlučili da svom projektu daju naziv „Ribarski san“. A taj san je ostvaren za svega dvije godine.

„Nije bilo lako, mnogo se radilo, fizički i uz pomoć porodica i prijatelja. Proliveno je dosta znoja, ali smo zadovoljni jer su rezultati evidentni. Posjetioci, koji uveliko dolaze, izražavaju zadovoljstvo boravkom u ovom ambijentu i nose lijepe utiske sa sobom, što nam je najveća nagrada za trud koji smo uložili, ali i podsticaj da još više radimo s ciljem zadovoljavanja potreba gostiju“, dodaje Dragan Đukanović.



Goran i Dragan kažu da nisu imali nikavih podsticaja za realizaciju ovog projekta kojim se ponose. Sve je urađeno ličnim radom i trudom.

„Naš salaš `Ribarski san` već se nalazi u turističkoj ponudi opštine Gradiška, mada od opštine i države nismo dobili nikakvu materijalnu pomoć“, kažu ovi mladi preduzetnici iz Lijevča polja.

Oni vjeruju da će od ove djelatnosti moći živjeti i da neće biti primorani da idu van granice za poslom, kao što to čini veliki broj mladih iz Republike Srpske.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Jovan

17.02.2019 14:00

Bravo momci,doci cemo.Pozdrav iz Svedske!

ODGOVORITE
Name

Jaffa

17.02.2019 14:48

Svaka čast! Prvom prilikom dolazim sa porodicom.

ODGOVORITE
Name

Pedja

17.02.2019 16:00

To momci!! Svaka vam cast!!

ODGOVORITE
Name

Sasa.

17.02.2019 17:39

Sve je bas tako kao sto su rekli , momci su svojim trudom i radom sve to napravili.

ODGOVORITE
Name

MOJ GRAD

17.02.2019 18:10

Svaka CAST.. MOJI GRADISCANCI.

ODGOVORITE
Name

Re

17.02.2019 18:41

Svaka cast na trudu i ideji.Zalosno je samo sto nema nikad pomoci od drzave ,koliko mladjih ima koji bi napravili slican projekat ali im fali pomoc.

ODGOVORITE
Name

RIBAR

17.02.2019 20:10

Momci,SVAKA VAM ČAST,NAKLON DO PODA!!!

ODGOVORITE
Name

Aco

17.02.2019 23:45

Svaka cast....jos gdje se tacno objekat nalazi...?

ODGOVORITE
Name

...

18.02.2019 16:32

Кренули из ничега, па почели куповати шуме, плаћати копање базена, градити објекте... Чиме су плаћали "из ничега"? Није срамота рећи истину да је све ово коштало око 200 000 КМ сувих пара. Срамота је оволико лагати и замлаћивати људе бајкама како се без пара може ово стећи!

ODGOVORITE
Name

NoWay

19.02.2019 18:48

Krenuli jesu iz ničega,ali u smislu da je zemljište i šuma bila ništa,dok nisu počeli raditi na uređenju iste, normalno je da se bez para danas ne može ništa uraditi.