ШПА: Меси није играо добро, али је донио побједу Барси!

И поред тога што није био сјајан, опет је све почињало од њега. . .  Барси свирана два пенала, Меси један промашио, други дао! Остају бриге за Валвердеа, духови прошле сезоне куцају на врата. . .

Фудбал 16.02.2019 | 23:05
ШПА: Меси није играо добро, али је донио побједу Барси!
Дуго Лионел Меси није играо нервозно и нестрпљиво, слободно можемо рећи и слабо, као ове суботње вечери на "Ноу Кампу" током које га је излуђивала одбрана Ваљадолида.

Аргентинчев некадашњи саиграч из "Ла Масије", голман Ђорди Масип, одбранио је три велике шансе и једанаестерац најбољем фудбалеру Барселоне, још четири пута су дефанзивци "албиовиолетаса" феноменално улазили у блок, док су три његова ударца отишла и поред гола...

Ипак, Меси је одлучио победника утакмице пошто је у 43. минуту прецизно извео први од два досуђена пенала за Барсу, након што је у казненом простору пао Ђерар Пике.

Штопер је кренуо у контру након обећавајућег напада Ваљадолида, а потом је у правом тренутку осетио када треба да падне, а Аргентинац је постигао свој трећи гол ове сезоне са "беле тачке" - укупно 22. у Примери.

БАРСЕЛОНА - РЕАЛ ВАЉАДОЛИД 1:0 (1:0)

Међутим, током готово читавог меча Меси је одавао да је у "контра-ритму" што се најбоље види у томе што је чак седам пута остао без лопте, добио је сваки четврти дуел с играчима Ваљадолида, али је и поред свега тога био далеко најбољи играч на терену.

Имао је ОСАМ кључних додавања, односно додавања за велике шансе, ка својим саиграчима, а у промашајима је предњачио Луис Суарез који је ушао с клупе.

Иако је био само пола сата на терену, Уругвајац је промашио четири изгледне прилике за гол, Масип му је бранио или би очајно захватио лопту, што није типично за "гол предатора" попут њега, док се није прославио ни КП Боатенг пошто је добио шансу да почне меч. Више му је одговарала улога асистента пошто је у ситуацији када је изашао пред Масипа, очајно реаговао и дозволио му да ухвати лопту.

Улазак Кутиња је мало "промрдао" Барсу, изнудио је једанаестерац после дриблинга, међутим другог гола и мирнијег финиша за домаћина није било.

Барселона остаје првопласирана са седам бодова више у односу на Атлетико Мадрид, девет корака далеко је Реал Мадрид који још није играо своју утакмицу 24. кола.

Примарни циљ је остварен, победа после три ремија (један у купу са Реалом) и бег у односу на првог пратиоца на плус седам, али бриге остају. Не мале. Барса је добила Ваљадолид голом са пенала Лионела Месија, међутим није то игра која плени. Просто речено, није било са препознатљивим стилом и навијачи су с разлогом забринути за форму својих мезимаца. Имала је Барса шансу да мирно приведе утакмицу крају у 85. минуту, али Меси други пут није био сигуран са 11 метара. Тачније, Ђорди Масип га је прочитао и одбранио. 

Шта је то што треба да брине заљубљенике у Барсине боје? Ко се сећа, негде баш у ово време прошле сезоне, Каталонци су такође имали озбиљан пад у форми. И то их је скупо коштало. Тада их је Рома на сензационалан начин избацила из Лиге шампиона и у доброј мери упропастила сезону, без обзира на нову титулу. Овај лош низ и резултата и игара свакако враћа филм на март 2018. и плаши... 

Да би спречио оно што му се догодило прошле сезоне Ернесто Валверде је ове много више ротирао, трудио се да користи више играча и оне главне одмори кад год може - Лео Меси је, рецимо, у односу на прошлу сезону у ово време одиграо чак 700 минута мање - али то му за сада не гарантује ништа. Чак ни сигурну, лагану победу против дављеника Ваљадолида, коме иду све честитике за поставку и начин игре на Ноу Кампу вечерас. 

Тако је вечерас Валведре почео са Боатенгом у шпицу уместо Луиса Суареза, на клупи је био и Ракитић, није играо Ленгле... Да не би пенала у самом финишу првог дела питање је шта би се и како даље одвијало у другом делу. А пенал је, условно речено "на поклон", добио Ђерар Пике, слављеник. Играо се 43. минут када је пао у шеснаестерцу гостију после старта Мичела. Јесте било повлачења, дилеме нема, само је Пике доста смешно и театрално пао и сасвим сигурно разбеснео оне који за Каталонце тврде да су "падавичари". Меси први пут није погрешио - 1:0. 

Али зато јесте други. После фаула над Кутињом. По ко зна који пут Аргентинац је показао да су му пенали вероватно ахилова пета. Опет у десну страну, као и сваки пут ове сезоне, само сада је Масип кренуо на време и стигао. После му је ухватио и други покушај.

Оно што је важније и од погођеног и од промашеног пенала јесте следећи податак - Лео је голом стигао до 30 поготка у сезони, а ово му је 11. сезона заредом у којој постиже 30+ голова, рачунајући сва такмичења. Па сад ви видите да ли је то довољно за дивљење... 

Барсу у наредних 12 дана очекује прави пакао од распореда. У уторак гостовање Лиону у овкиру осмине финала Лиге шампиона, онда Севиља у гостима (Ла лига), па два пута Реал у гостима, једном у Купу краља, други пут у шампионату. 

Ко преживи, причаће...

ПРИМЕРА, 24. коло:

Селта - Леванте 1:4 (0:2)
/Мендез 87п - Моралес 20, 62, Коке 40, Мајорал 89/

Рајо Ваљекано - Атлетико Мадрид 0:1 (0:0)
/Гризман 74/

Реал Сосиједад - Леганес 3:0 (0:0)
/Ојарзабал 50, 59, Вилијан Хосе 75/

Барселона - Ваљадолид 1:0
/Меси 43п/

играно у петак

Еибар - Хетафе 2:2 (0:1)
/Шарлес 67п, 80 - Мата 37, Фулквије 52/

недеља

Реал Мадрид - Ђирона 12.00
Валенсија - Еспањол 16.15
Виљареал - Севиља 18.30
Бетис - Алавес 20.45

понедељак

Уеска - Атлетик Билбао 21.00

ТАБЕЛА: Барселона 54, Атлетико Мадрид 47, Реал Мадрид (-1) 45, Севиља (-1) 37, Хетафе 36, Алавес (-1) 35, Реал Сосиједад 34, Бетис (-1) 32, Валенсија (-1) 31, Еибар 31, Леванте 30, Леганес 29, Еспањол (-1) 28, Атлетик Билбао (-1) 27, Ваљадолид 26, Селта 24, Ђирона (-1) 24, Рајо Ваљекано 23, Виљареал (-1) 20, Уеска (-1) 18.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар