ФРА: Тужно јесте, али истинито - проблем је био у Анрију!

Монако у прве три утакмице са Жардимом на клупи седам бодова. . . !

Фудбал 16.02.2019 | 22:35
ФРА: Тужно јесте, али истинито - проблем је био у Анрију!
Колико ког бисмо га ми, већина љубитеља фудбала, волели и здушно подржавали, да после величанствене играчке каријере направи макар упола успешну тренерску, мораћемо да признамо - проблем је био у њему. Монако је посртао због Тјерија Анрија. То је сада ваљда свима - нажалост - јасно. Од повратка Леонарда Жардима на клупу Кнежеви делују као много озбиљнији тим и што је најважније - неће још дуго стрепети за опстанак, бар ако је судити по првим утакмицама откако се Португалац вратио. Вечерас против Нанта (1:0) минималац злата вредан. Просто речено, вредан бега из зоне испадања.  

Далеко од тога да је Монако блистао. Требаће још доста времена да Жардим посложи одређене ствари - чак је Нант имао више лопту у поседу и опасно претио да однесе бод - али седам бодова из прве три првенствене утакмице од повратка, то је оно што навијаче у оваквом моменту највише занима. Дакле, резултат. како би се избегла гиљотина и понављање ружне историје када је клуб испао у другу лигу. 

Три бода домаћину вечерас је донео Желсон Мартинс голом у 14. минуту, а све после проигравања Ронија Лопеса. Мартинс је на сваком од три меча откако је дошао из Атлетика био врло користан за нови тим. У првој утакмици наместио је гол у победи против Тулуза. У ремију са Монпељеом дао је гол, баш као и вечерас, сада за сва три бода...

Кнежеве у наредној рунди очекује врло тежак изазов и прави тест за Жардима, пошто на Луј ИИ стиже Лион...

ЛИГА 1 - 25. КОЛО

Петак

Ним - Дижон 2:0 (1:0)
/Саваније 28, Бобичон 83/

Лион - Генган 2:1 (2:1)
/Терије 15, Фекир 35 - Ебоа Ебоа 21/ 

Ним - Дижон 2:0 (1:0)
/Саваније 28, Бобичон 83/

Лион - Генган 2:1 (2:1)
/Терије 15, Фекир 35 - Ебоа Ебоа 21/

Субота

Марсељ - Амијен 2:0 (2:0)
/Тован 20, Балотели 25/

Анже - Ница 3:0 (1:0)
/Баокен 44пен, Фулђини 47, Лопез 90+2/

Монако - Нант 1:0 (1:0)
/Мартинс 14/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар