FRA: Tužno jeste, ali istinito - problem je bio u Anriju!

Monako u prve tri utakmice sa Žardimom na klupi sedam bodova. . . !

Fudbal 16.02.2019 | 22:35
FRA: Tužno jeste, ali istinito - problem je bio u Anriju!
Koliko kog bismo ga mi, većina ljubitelja fudbala, voleli i zdušno podržavali, da posle veličanstvene igračke karijere napravi makar upola uspešnu trenersku, moraćemo da priznamo - problem je bio u njemu. Monako je posrtao zbog Tjerija Anrija. To je sada valjda svima - nažalost - jasno. Od povratka Leonarda Žardima na klupu Kneževi deluju kao mnogo ozbiljniji tim i što je najvažnije - neće još dugo strepeti za opstanak, bar ako je suditi po prvim utakmicama otkako se Portugalac vratio. Večeras protiv Nanta (1:0) minimalac zlata vredan. Prosto rečeno, vredan bega iz zone ispadanja.  

Daleko od toga da je Monako blistao. Trebaće još dosta vremena da Žardim posloži određene stvari - čak je Nant imao više loptu u posedu i opasno pretio da odnese bod - ali sedam bodova iz prve tri prvenstvene utakmice od povratka, to je ono što navijače u ovakvom momentu najviše zanima. Dakle, rezultat. kako bi se izbegla giljotina i ponavljanje ružne istorije kada je klub ispao u drugu ligu. 

Tri boda domaćinu večeras je doneo Želson Martins golom u 14. minutu, a sve posle proigravanja Ronija Lopesa. Martins je na svakom od tri meča otkako je došao iz Atletika bio vrlo koristan za novi tim. U prvoj utakmici namestio je gol u pobedi protiv Tuluza. U remiju sa Monpeljeom dao je gol, baš kao i večeras, sada za sva tri boda...

Kneževe u narednoj rundi očekuje vrlo težak izazov i pravi test za Žardima, pošto na Luj II stiže Lion...

LIGA 1 - 25. KOLO

Petak

Nim - Dižon 2:0 (1:0)
/Savanije 28, Bobičon 83/

Lion - Gengan 2:1 (2:1)
/Terije 15, Fekir 35 - Eboa Eboa 21/ 

Nim - Dižon 2:0 (1:0)
/Savanije 28, Bobičon 83/

Lion - Gengan 2:1 (2:1)
/Terije 15, Fekir 35 - Eboa Eboa 21/

Subota

Marselj - Amijen 2:0 (2:0)
/Tovan 20, Baloteli 25/

Anže - Nica 3:0 (1:0)
/Baoken 44pen, Fulđini 47, Lopez 90+2/

Monako - Nant 1:0 (1:0)
/Martins 14/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar