БЛ: "Маторац" покварио славље Грујићу!

"Резервиста" и ветеран Вердера Клаудио Пизаро је у 96. минуту постигао изједначујући погодак у двобоју са Хертом у Берлину (1:1) у 22. колу Бундеслиге.  Фуßбаллготт! Две речи - Клаудио Пизаро!

Фудбал 16.02.2019 | 21:15
БЛ: "Маторац" покварио славље Грујићу!
Херта је била на неколико секунди да одржи корак за Хофенхајмом, Волфсбургом и Лајпцигом у трци за пласман у европска такмичења.

Берлински тим је испустио два бода и прилику да се врати на шесту позицију на табели.

Од 25. минута и поготка Дејвија Селкеа, Херта је водила и промашивала прилике, да би им славље покварио искусни нападач бременске екипе Клаудио Пизаро.

И то у шестом минуту судијске надокнаде, када је прекршај скиривио Фабиан Лустенбергер на неких 18 метара, а "стари лисац", који је у другом полувремену ушао с клупе, погодио кроз живи зид за реми у Берлину.

Перуанац је тиме постао најстарији стријелац у историји Бундеслиге са 40 година и 136 дана!

Иако је Вердер дјеловао одлучније на почетку сусрета на Олимпијском стадиону у Берлину, домаћин је креирао стопостотну шансу у 21. минуту када је Дејви Селке погодио стативу.

Четири минута касније Селке није промашио...

Послије брзог контранапада који су "закували" Ондреј Дуда и Соломон Калу, Селкеу није било тешко да убаци лопту у мрежу гостију из Времена - 1:0.

Био је то Селкеов трећи гол ове сезоне и то на другом узастопном мечу с обзиром да је био стријелац и у тријумфу у Менхенгладбаху (0:3) у прошлом колу.

Могли су фудбалери берлинске екипе да удвоструче вођство у 38. минуту када је Дуда мајсторски извео слободан ударац са око 25 метара и практично савладао Јиржија Павленку, али је Вердер и чешког голмана спасила пречка.

Интересантно, двобој у Берлину је био и својеврстан мали "Мерсисајд" дерби с обзиром да је позајмљени играч Ливерпула и репрезентативац Србије Марко Грујић у дресу Херте, водио борбу на средини терена против Дејвија Класена, који је из Евертона стигао у бременски клуб.

Грујић је био сјајан у средини терена, а чак је у неколико наврата демонстрирао "далекометну паљбу", међутим био је за мало непрецизан, што се на крају осветило поготком Пизара.

Шок у Берлину у 90+6! Све је Херта имала у својим рукама - игру, контролу, три нова бода... А онда "стогодишњи" Клаудио Пизаро расплакао је Олимпијски стадион - 1:1 из слободњака када је већ и судијска надокнада истекла. Уз пуно среће, али мангупски, кроз живи зид.  

У окршају два тима који су директни конкуренти за место у слабијем континенталном такмичењу, Пал Дардаиу потпуности је надмудрио свог колегу Кофелта са клупе Вердера. Резултатски (1:1), то свакако не изгледа тако, али гости готово да нису озбиљно припретили Рунеу Јарштајну.  

Нису, све до тог 96. минута, када је арбутар Штрокс досудио прекршај за госте на 17 метара од гола. Помислили су сви да ће покушати Макс Крузе, обично је он задужен за прекиде у редовима Вердера, међутим дедица Пизаро преварио је све. Пре свега све све на стадиону, а онда и ону групицу у живом зиду. Знао је да се одатле тешко пребацује, гађао испод и имао среће да лопта закачи Валентина Лазара, промени правац и превари голмана Херте. 

Тим поготком легендарни Парагвајац постао најстарији играч у историји Бундеслиги који је успео да се упише у стрелце - 40. година и 136 дана. Претходни рекордер био је Мирко Вотава.  

Српски репрезентативац Марко Грујић на терену је провео цео меч и пружио солидну партију, мада је често умео да "нестане" на по пет, десет минута. Добио је Грујић неколико врло важних дуела на средини терена и имао један покушај са дистанце. У креирању игре није имао утицаја као на неким ранијим утакмицама, та улога вечерас је припала Ондреју Дуди. 

Бивши првотимац Црвене звезде имао је два, три оштрија дуела са капитеном Вердера Максом Крузеом, због чега се пред крај утакмице чак споречкао с чувеним нападачем. Није било већег инцидента...  

И поред заостатка од једног гола још од 25. минута (Дави Зелке) гости из Бремена нису били довољно агилни и офанзивни у финишу. Пробао је Кофелт са изменама. Није вредело. Задња линија Херте све је држала под контролом до те мере да су Крузе и друштво за 90 минута само једном за 90 минута шутирали у оквир гола. Очито да она лекција Менхенгладбаху од пре седам дана, када су Берлинци славили са 3:0, није била никаква случајност. 

Но међутим... Добар део навијача већ је кренуо да напушта трибине када је пред својим шеснаетсрецем неко од дефанзиваца Херте направио велику глупост - фаул и последња шанса за Бремен. Најбоља на утакмици. Ето тако је лоше Вердер играо... Кад му је најбоља шанса била из слободњака у 95. минуту. И онда магија Пизара. За анале Бунделиге...

БУНДЕСЛИГА - 22. КОЛО:

Хофенхајм - Хановер 3:0 (2:0)
/Жоелинтон 4, Белфодил 14, Демирбај 80/

Шалке - Фрајбург 0:0

Штутгарт - Лајпциг 1:3 (1:1)
/Зубер пен. 16 - Поулсен 6, 74, Сабицер 68/

Волфсбург - Мајнц 3:0 (1:0)
/Арнолд 4, Вегхорст пен. 69, Кнохе 76/

Херта - Вердер 1:1 (1:0)
/Селке 25 - Пизаро 90+6/

у недјељу

Франкфурт - Б. Менхенгладбах 15.30
Леверкузен - Дизелдорф 18.00

у понедјељак

Нирнберг - Б. Дортмунд 20.30

одиграно у петак

Аугзбург - Бајерн 2:3 (2:2)
/Горецка аг. 1, Ји 21 - Коман 17, 45+3, Алаба 53/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд (-1) 50, Бајерн Михнен 48, Борусија Менхенгладбах (-1) 42, РБ Лајпциг 41, Волфсбург 35,  Ајнтрахт (-1) 33, Хофенхајм 33, Бајер Леверкузен (-1) 33, Херта 32,Вердер 31, Мајнц 27, Фортуна (-1) 25, Фрајбург 24, Шалке 23, Аугзбург 18, Штутгарт 15, Хановер 14, Нирнберг (-1) 12.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар