BL: "Matorac" pokvario slavlje Grujiću!

"Rezervista" i veteran Verdera Klaudio Pizaro je u 96. minutu postigao izjednačujući pogodak u dvoboju sa Hertom u Berlinu (1:1) u 22. kolu Bundeslige.  Fußballgott! Dve reči - Klaudio Pizaro!

Fudbal 16.02.2019 | 21:15
BL: "Matorac" pokvario slavlje Grujiću!
Herta je bila na nekoliko sekundi da održi korak za Hofenhajmom, Volfsburgom i Lajpcigom u trci za plasman u evropska takmičenja.

Berlinski tim je ispustio dva boda i priliku da se vrati na šestu poziciju na tabeli.

Od 25. minuta i pogotka Dejvija Selkea, Herta je vodila i promašivala prilike, da bi im slavlje pokvario iskusni napadač bremenske ekipe Klaudio Pizaro.

I to u šestom minutu sudijske nadoknade, kada je prekršaj skirivio Fabian Lustenberger na nekih 18 metara, a "stari lisac", koji je u drugom poluvremenu ušao s klupe, pogodio kroz živi zid za remi u Berlinu.

Peruanac je time postao najstariji strijelac u istoriji Bundeslige sa 40 godina i 136 dana!

Iako je Verder djelovao odlučnije na početku susreta na Olimpijskom stadionu u Berlinu, domaćin je kreirao stopostotnu šansu u 21. minutu kada je Dejvi Selke pogodio stativu.

Četiri minuta kasnije Selke nije promašio...

Poslije brzog kontranapada koji su "zakuvali" Ondrej Duda i Solomon Kalu, Selkeu nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu gostiju iz Vremena - 1:0.

Bio je to Selkeov treći gol ove sezone i to na drugom uzastopnom meču s obzirom da je bio strijelac i u trijumfu u Menhengladbahu (0:3) u prošlom kolu.

Mogli su fudbaleri berlinske ekipe da udvostruče vođstvo u 38. minutu kada je Duda majstorski izveo slobodan udarac sa oko 25 metara i praktično savladao Jiržija Pavlenku, ali je Verder i češkog golmana spasila prečka.

Interesantno, dvoboj u Berlinu je bio i svojevrstan mali "Mersisajd" derbi s obzirom da je pozajmljeni igrač Liverpula i reprezentativac Srbije Marko Grujić u dresu Herte, vodio borbu na sredini terena protiv Dejvija Klasena, koji je iz Evertona stigao u bremenski klub.

Grujić je bio sjajan u sredini terena, a čak je u nekoliko navrata demonstrirao "dalekometnu paljbu", međutim bio je za malo neprecizan, što se na kraju osvetilo pogotkom Pizara.

Šok u Berlinu u 90+6! Sve je Herta imala u svojim rukama - igru, kontrolu, tri nova boda... A onda "stogodišnji" Klaudio Pizaro rasplakao je Olimpijski stadion - 1:1 iz slobodnjaka kada je već i sudijska nadoknada istekla. Uz puno sreće, ali mangupski, kroz živi zid.  

U okršaju dva tima koji su direktni konkurenti za mesto u slabijem kontinentalnom takmičenju, Pal Dardaiu potpunosti je nadmudrio svog kolegu Kofelta sa klupe Verdera. Rezultatski (1:1), to svakako ne izgleda tako, ali gosti gotovo da nisu ozbiljno pripretili Runeu Jarštajnu.  

Nisu, sve do tog 96. minuta, kada je arbutar Štroks dosudio prekršaj za goste na 17 metara od gola. Pomislili su svi da će pokušati Maks Kruze, obično je on zadužen za prekide u redovima Verdera, međutim dedica Pizaro prevario je sve. Pre svega sve sve na stadionu, a onda i onu grupicu u živom zidu. Znao je da se odatle teško prebacuje, gađao ispod i imao sreće da lopta zakači Valentina Lazara, promeni pravac i prevari golmana Herte. 

Tim pogotkom legendarni Paragvajac postao najstariji igrač u istoriji Bundesligi koji je uspeo da se upiše u strelce - 40. godina i 136 dana. Prethodni rekorder bio je Mirko Votava.  

Srpski reprezentativac Marko Grujić na terenu je proveo ceo meč i pružio solidnu partiju, mada je često umeo da "nestane" na po pet, deset minuta. Dobio je Grujić nekoliko vrlo važnih duela na sredini terena i imao jedan pokušaj sa distance. U kreiranju igre nije imao uticaja kao na nekim ranijim utakmicama, ta uloga večeras je pripala Ondreju Dudi. 

Bivši prvotimac Crvene zvezde imao je dva, tri oštrija duela sa kapitenom Verdera Maksom Kruzeom, zbog čega se pred kraj utakmice čak sporečkao s čuvenim napadačem. Nije bilo većeg incidenta...  

I pored zaostatka od jednog gola još od 25. minuta (Davi Zelke) gosti iz Bremena nisu bili dovoljno agilni i ofanzivni u finišu. Probao je Kofelt sa izmenama. Nije vredelo. Zadnja linija Herte sve je držala pod kontrolom do te mere da su Kruze i društvo za 90 minuta samo jednom za 90 minuta šutirali u okvir gola. Očito da ona lekcija Menhengladbahu od pre sedam dana, kada su Berlinci slavili sa 3:0, nije bila nikakva slučajnost. 

No međutim... Dobar deo navijača već je krenuo da napušta tribine kada je pred svojim šesnaetsrecem neko od defanzivaca Herte napravio veliku glupost - faul i poslednja šansa za Bremen. Najbolja na utakmici. Eto tako je loše Verder igrao... Kad mu je najbolja šansa bila iz slobodnjaka u 95. minutu. I onda magija Pizara. Za anale Bundelige...

BUNDESLIGA - 22. KOLO:

Hofenhajm - Hanover 3:0 (2:0)
/Žoelinton 4, Belfodil 14, Demirbaj 80/

Šalke - Frajburg 0:0

Štutgart - Lajpcig 1:3 (1:1)
/Zuber pen. 16 - Poulsen 6, 74, Sabicer 68/

Volfsburg - Majnc 3:0 (1:0)
/Arnold 4, Veghorst pen. 69, Knohe 76/

Herta - Verder 1:1 (1:0)
/Selke 25 - Pizaro 90+6/

u nedjelju

Frankfurt - B. Menhengladbah 15.30
Leverkuzen - Dizeldorf 18.00

u ponedjeljak

Nirnberg - B. Dortmund 20.30

odigrano u petak

Augzburg - Bajern 2:3 (2:2)
/Gorecka ag. 1, Ji 21 - Koman 17, 45+3, Alaba 53/

TABELA: Borusija Dortmund (-1) 50, Bajern Mihnen 48, Borusija Menhengladbah (-1) 42, RB Lajpcig 41, Volfsburg 35,  Ajntraht (-1) 33, Hofenhajm 33, Bajer Leverkuzen (-1) 33, Herta 32,Verder 31, Majnc 27, Fortuna (-1) 25, Frajburg 24, Šalke 23, Augzburg 18, Štutgart 15, Hanover 14, Nirnberg (-1) 12.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar