ШПА: Сосиједад сад нишани Европу!

Против Леганеса довољно и 45 минута! Екипа из Сан Себастијана у другом полувремену до ногу потукла госте.

Фудбал 16.02.2019 | 21:05
ШПА: Сосиједад сад нишани Европу!
Кују се у Сан Себастијану поново планови о изласку у Европу. Ове године је Реал Сосиједад прескочио наступ на међународној сцени, али после убедљиве победе над Леганесом на Аноети, плаво-бели куцају на врата Лиге Европе - 3:0.

Леганес се држао 50 минута. Толико је успевао да одржи равнотежу на терену, све док Микел Ојарзабалније први пут побегао његовој одбрани. Дуга акција Сосиједада, центаршут са десне стране на другу стативу, где се прикрао офанзивни везиста домаћег тима и "поклонио" за водећи гол.

Девет минута је прошло док Ојарзабал није дуплирао свој учинак. Поново напад по десном боку, центаршут Јанузаја око којег се спетљао Вилијан Хозе, а испало је као да је на тацни послужио расположеног Ојарзабала: топовски ударац са висине пенала и гол - 2:0. То је уједно његов осми гол у Примери ове сезоне.

Оно што није успео код другог, Вилијан Хозе је учинио код трећег поготка у 75. минуту. Слободњак, центаршут и мајсторски гол главом са 12 метара! Голман Пичу Куељар могао је само да гледа како му лопта улази у мрежу.

Сосиједад наставља серију. Ово му је шеста узастопна утакмица без пораза. У тих шест кола стале су три победе и три ремија, довољно да дође надомак места која воде у Европу наредне јесени.

ШПАНИЈА 1 - 24. КОЛО

Петак

Еибар - Хетафе 2:2 (0:1)
/Чарлс 67 - Мата 37, Фолкијер 52/

Субота

Селта - Леванте 1:4 (0:2)
/Моралес 20, 63, Коке 40, Борха Мајорал 90+2 - Мендез 88 /

Рајо Ваљекано - Атлетико Мадрид 0:1 (0:0)
/Гризман 74/

Сосиједад - Леганес 3:0 (0:0)
/Ојарзабал 50, 59, Вилијан Хозе 75/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар