ŠPA: Sosijedad sad nišani Evropu!

Protiv Leganesa dovoljno i 45 minuta! Ekipa iz San Sebastijana u drugom poluvremenu do nogu potukla goste.

Fudbal 16.02.2019 | 21:05
ŠPA: Sosijedad sad nišani Evropu!
Kuju se u San Sebastijanu ponovo planovi o izlasku u Evropu. Ove godine je Real Sosijedad preskočio nastup na međunarodnoj sceni, ali posle ubedljive pobede nad Leganesom na Anoeti, plavo-beli kucaju na vrata Lige Evrope - 3:0.

Leganes se držao 50 minuta. Toliko je uspevao da održi ravnotežu na terenu, sve dok Mikel Ojarzabalnije prvi put pobegao njegovoj odbrani. Duga akcija Sosijedada, centaršut sa desne strane na drugu stativu, gde se prikrao ofanzivni vezista domaćeg tima i "poklonio" za vodeći gol.

Devet minuta je prošlo dok Ojarzabal nije duplirao svoj učinak. Ponovo napad po desnom boku, centaršut Januzaja oko kojeg se spetljao Vilijan Hoze, a ispalo je kao da je na tacni poslužio raspoloženog Ojarzabala: topovski udarac sa visine penala i gol - 2:0. To je ujedno njegov osmi gol u Primeri ove sezone.

Ono što nije uspeo kod drugog, Vilijan Hoze je učinio kod trećeg pogotka u 75. minutu. Slobodnjak, centaršut i majstorski gol glavom sa 12 metara! Golman Piču Kueljar mogao je samo da gleda kako mu lopta ulazi u mrežu.

Sosijedad nastavlja seriju. Ovo mu je šesta uzastopna utakmica bez poraza. U tih šest kola stale su tri pobede i tri remija, dovoljno da dođe nadomak mesta koja vode u Evropu naredne jeseni.

ŠPANIJA 1 - 24. KOLO

Petak

Eibar - Hetafe 2:2 (0:1)
/Čarls 67 - Mata 37, Folkijer 52/

Subota

Selta - Levante 1:4 (0:2)
/Morales 20, 63, Koke 40, Borha Majoral 90+2 - Mendez 88 /

Rajo Valjekano - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)
/Grizman 74/

Sosijedad - Leganes 3:0 (0:0)
/Ojarzabal 50, 59, Vilijan Hoze 75/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar