ФА Куп - Нису "сјећања": Ешли Кол дао гол, за Лампарда!

Првенац Ешлија Кола у ФА Купу, Милвол у четвртфиналу! Славни енглески фудбалер и некадашњи репрезентативац, Ешли Кол, постигао је свој први погодак у ФА купу и то у 38. години.  Некадашњи фудбалер Челсија и Арсенала се у ветеранским данима вратио у Енглеску где наступа за Дерби. И постигао је први гол на Острву још од 2012. године!

Фудбал 16.02.2019 | 20:15
ФА Куп - Нису "сјећања": Ешли Кол дао гол, за Лампарда!
Његов Дерби је у суботу елиминисан у осмини финала такмичења од Брајтона са 2:1, а Кол је постигао утешни погодак у 81. минуту.

Брајтон је преко Нокарта и Локадије још у првом полувремену дошао до предности од 2:0, а коначан резултат поставио је некада један од најбољих бекова планете

Никада није касно за први погодак и Кол је то управо показао. Кол је у каријери седам пута освојио трофеј ФА купа, три пута као играч Арсенала и четири као члан Челсија, у каријери је одиграо 107 мечева у овом такмичењу, али никада није постигао погодак. До данас. 

Десетак минута пре краја, на семафору је писало 2:0, а коначан резултат постигао је управо Ешли Кол и успео само да ублажи пораз своје нове екипе, коју са клуе предводи Колов некадашњи саиграч, Френк Лампард. 

Дерби ће се сада окренути лигашким обавезама и свом примарном циљу – повратку у Премиер лигу. 

У четвртфинале се пласирао и лондонски Милвол, минималном победом на гостовању код Вимблдона. Меч на "Кингсмедоу" стадиону решеио је Волас већ у петом минуту сусрета енглеских нижелигаша. 

Жреб парова четвртфинала ФА Купа је 18. фебруара, а утакмице 16. марта.

Ако сте мислили да је завршио каријеру - преварили сте се!

Ешли Кол, који је крајем децембра прославио 38. рођендан, стигао је ове зиме у Дерби на позив свог некадашњег саиграча, сада тренера, Френка Лампарда како би му помогао искуством крај леве аут-линије, а почео је да се уписује и у стрелце...

Искусни леви бек, који је током каријере играо за Арсенал и Челси, дебитовао је овог поподнева за "овнове" у мечу против Брајтона у ФА Купу и одмах је постигао гол.

Погодио је главом у 81. минуту, након што је арбитар меча пропустио да свира једанаестерац за Дерби, међутим само који секунд касније Ешли Кол је одлично реаговао и тако помогао судији да његова одлука не буде под лупом...

Ипак, то је био само утешни гол за Дерби (2:1).

Фудбалер који је освојио ово такмичење рекордних седам пута - тако је први пут у њему постигао гол, први на оствру још од септембра 2012. године!

Од напуштања Челсија у лето 2014. године носио је дрес Роме током две сезоне, без нарочитих успеха, док је наредне три провео у МЛС лиги као фудбалер Лос Анђелес Галаксија, с којим му је уговор истекао ове зиме.

Видећемо да ли ће и после истека уговора с Дербијем остати у фудбалу.

ФА КУП 5. КОЛО

КПР - Вотфорд 0:1
Брајтон - Дерби 2:1
Вимблдон - Милвол 0:1
Њупорт Каунти - Манчестер сити (у току)

у недељу

Бристол сити - Вулверхемптон
Донкастер - Кристал Палас
Свонси - Брентфорд

у понедељак

Челси - Манчестер јунајтед

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар