FA Kup - Nisu "sjećanja": Ešli Kol dao gol, za Lamparda!

Prvenac Ešlija Kola u FA Kupu, Milvol u četvrtfinalu! Slavni engleski fudbaler i nekadašnji reprezentativac, Ešli Kol, postigao je svoj prvi pogodak u FA kupu i to u 38. godini.  Nekadašnji fudbaler Čelsija i Arsenala se u veteranskim danima vratio u Englesku gde nastupa za Derbi. I postigao je prvi gol na Ostrvu još od 2012. godine!

Fudbal 16.02.2019 | 20:15
FA Kup - Nisu "sjećanja": Ešli Kol dao gol, za Lamparda!
Njegov Derbi je u subotu eliminisan u osmini finala takmičenja od Brajtona sa 2:1, a Kol je postigao utešni pogodak u 81. minutu.

Brajton je preko Nokarta i Lokadije još u prvom poluvremenu došao do prednosti od 2:0, a konačan rezultat postavio je nekada jedan od najboljih bekova planete

Nikada nije kasno za prvi pogodak i Kol je to upravo pokazao. Kol je u karijeri sedam puta osvojio trofej FA kupa, tri puta kao igrač Arsenala i četiri kao član Čelsija, u karijeri je odigrao 107 mečeva u ovom takmičenju, ali nikada nije postigao pogodak. Do danas. 

Desetak minuta pre kraja, na semaforu je pisalo 2:0, a konačan rezultat postigao je upravo Ešli Kol i uspeo samo da ublaži poraz svoje nove ekipe, koju sa klue predvodi Kolov nekadašnji saigrač, Frenk Lampard. 

Derbi će se sada okrenuti ligaškim obavezama i svom primarnom cilju – povratku u Premier ligu. 

U četvrtfinale se plasirao i londonski Milvol, minimalnom pobedom na gostovanju kod Vimbldona. Meč na "Kingsmedou" stadionu rešeio je Volas već u petom minutu susreta engleskih niželigaša. 

Žreb parova četvrtfinala FA Kupa je 18. februara, a utakmice 16. marta.

Ako ste mislili da je završio karijeru - prevarili ste se!

Ešli Kol, koji je krajem decembra proslavio 38. rođendan, stigao je ove zime u Derbi na poziv svog nekadašnjeg saigrača, sada trenera, Frenka Lamparda kako bi mu pomogao iskustvom kraj leve aut-linije, a počeo je da se upisuje i u strelce...

Iskusni levi bek, koji je tokom karijere igrao za Arsenal i Čelsi, debitovao je ovog popodneva za "ovnove" u meču protiv Brajtona u FA Kupu i odmah je postigao gol.

Pogodio je glavom u 81. minutu, nakon što je arbitar meča propustio da svira jedanaesterac za Derbi, međutim samo koji sekund kasnije Ešli Kol je odlično reagovao i tako pomogao sudiji da njegova odluka ne bude pod lupom...

Ipak, to je bio samo utešni gol za Derbi (2:1).

Fudbaler koji je osvojio ovo takmičenje rekordnih sedam puta - tako je prvi put u njemu postigao gol, prvi na ostvru još od septembra 2012. godine!

Od napuštanja Čelsija u leto 2014. godine nosio je dres Rome tokom dve sezone, bez naročitih uspeha, dok je naredne tri proveo u MLS ligi kao fudbaler Los Anđeles Galaksija, s kojim mu je ugovor istekao ove zime.

Videćemo da li će i posle isteka ugovora s Derbijem ostati u fudbalu.

FA KUP 5. KOLO

KPR - Votford 0:1
Brajton - Derbi 2:1
Vimbldon - Milvol 0:1
Njuport Kaunti - Mančester siti (u toku)

u nedelju

Bristol siti - Vulverhempton
Donkaster - Kristal Palas
Svonsi - Brentford

u ponedeljak

Čelsi - Mančester junajted

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar