Легендарне тенисерке тврде...

Новак је најбољи свих времена! За Крис Еверт и Линдзи Девенпорт нема дилеме да је Новак Ђоковић испред двојице највећих конкурената.

Тенис 21.02.2019 | 09:30
Легендарне тенисерке тврде...
Полемика око тога ко је најбољи тенисер света свих времена траје годинама, а сигурно неће бити закључена бар још неко време. Невероватно издање Новака Ђоковића на Аустралијан опену, где је освојио свој 15. гренд слем трофеј, утицало је да му некадашње тениске краљице Крис Еверт и Линдзи Девенпорт скину капу и прогласе га за, како би Енглези рекли, ГОАТ-а (највећег свих времена).

Новак је у овом тренутку власник три узастопна гренд слем трофеја, а ако освоји и предстојећи Ролан Гарос, поново ће бити једини у својој генерацији који је држао сва четири највећа трофеја истовремено у рукама.

"Ђоковић је играо на Аустралијан опену као да није био људско биће. Никада нисам видела неког са таквим менталним фокусом, толико одлучности на терену. Био је изнад Надала, иако је и он сјајан у тим категоријама. Са још две-три овакве године, Новак би надмашио и Надала и Федерера. Ја сам велики Роџеров фан, али нисам оптимиста да може да освоји још неки гренд слем", признала је Крис Еверт.

За Линдзи Девенпорт освајање Ролан Гароса би подигло Новака Ђоковића на место где би био недодирљив за конкуренцију.

"Остала двојица (Федерер и Надал), за разлику од Ђоковића, никада нису била истовремено власници сва четири гренд слема. А, Новак је на корак од тога да понови тај огромни успех", поручила је Девенпортова.

Најбољи тенисер света је на заслуженом одмору пред почетак америчке турнеје, која ће стартовати мастерсом у Индијан Велсу 7. марта. Ђоковић је пре годину дана на том турниру испао у првом колу од Данијела Тара, тако да може само да ове сезоне дода још нових бодова за АТП листу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар