Legendarne teniserke tvrde...

Novak je najbolji svih vremena! Za Kris Evert i Lindzi Devenport nema dileme da je Novak Đoković ispred dvojice najvećih konkurenata.

Tenis 21.02.2019 | 09:30
Legendarne teniserke tvrde...
Polemika oko toga ko je najbolji teniser sveta svih vremena traje godinama, a sigurno neće biti zaključena bar još neko vreme. Neverovatno izdanje Novaka Đokovića na Australijan openu, gde je osvojio svoj 15. grend slem trofej, uticalo je da mu nekadašnje teniske kraljice Kris Evert i Lindzi Devenport skinu kapu i proglase ga za, kako bi Englezi rekli, GOAT-a (najvećeg svih vremena).

Novak je u ovom trenutku vlasnik tri uzastopna grend slem trofeja, a ako osvoji i predstojeći Rolan Garos, ponovo će biti jedini u svojoj generaciji koji je držao sva četiri najveća trofeja istovremeno u rukama.

"Đoković je igrao na Australijan openu kao da nije bio ljudsko biće. Nikada nisam videla nekog sa takvim mentalnim fokusom, toliko odlučnosti na terenu. Bio je iznad Nadala, iako je i on sjajan u tim kategorijama. Sa još dve-tri ovakve godine, Novak bi nadmašio i Nadala i Federera. Ja sam veliki Rodžerov fan, ali nisam optimista da može da osvoji još neki grend slem", priznala je Kris Evert.

Za Lindzi Devenport osvajanje Rolan Garosa bi podiglo Novaka Đokovića na mesto gde bi bio nedodirljiv za konkurenciju.

"Ostala dvojica (Federer i Nadal), za razliku od Đokovića, nikada nisu bila istovremeno vlasnici sva četiri grend slema. A, Novak je na korak od toga da ponovi taj ogromni uspeh", poručila je Devenportova.

Najbolji teniser sveta je na zasluženom odmoru pred početak američke turneje, koja će startovati mastersom u Indijan Velsu 7. marta. Đoković je pre godinu dana na tom turniru ispao u prvom kolu od Danijela Tara, tako da može samo da ove sezone doda još novih bodova za ATP listu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar