ШПА - Навикли смо: Ништа, ништа и онда Гризман!

Прилично незанимљиву утакмицу одигралии су Рајо и Атлетико на "Ваљекасу", а онда се "десио" Антоан Гризман. По ко зна који пут! Гризман вратио мир међу Јорганџије, Рајо је заслужио више. . .  Мадриђани славили тешком муком и приближили се водећој Барселони - 1:0.

Фудбал 16.02.2019 | 18:25
ШПА - Навикли смо: Ништа, ништа и онда Гризман!
Нема нарочито лепог фудбала када Атлетико оде на гостовање и тако је било и овога пута када су посетили "Ваљекас" - и поново упркос малом броју шанси однели сва три бода!

Антоан Гризман се сјајно снашао у казненом простору Раја у 74. минуту након што му је Мората "спустио" лопту, а Француз је високо подигао ногу и поентирао у мрежу Димитријевског, тако да је Атлетико поново извршио притисак на Барсу.

У првој утакмици од новог продужења уговора Чола Симеонеа и клуба - подарио је навијачима типичну победу на какве су навикли у његовој ери.

РАЈО ВАЉЕКАНО - АТЛЕТИКО МАДРИД 0:1 (0:0)

Ипак, тешко је рећи да су "јорганџије" заслужиле баш сва три бода...

Домаћин је играо сасвим добро у читавом току меча, Јана Облака је током првог полувремена поштено намучио Раул де Томас, у наставку је и Бебе покушавао да га савлада, док је последњу шансу на сусрету, и то најбољу, имао Абдулај Ба.

Управо је Ба "олако" схватио ситуацију код гола Гризмана, када је недовољно агресивно градио Морату, да би у 91. минуту натерао Облака на најважнију одбрану на мечу.

Словеначки голман је ко зна колико пута до сада свој тим сачувао на три бода, а ова победа ће бити важнија за њих утолико и што је дошла после два везана пораза у првенству. И утакмицу са Јувентусом у Лиги шампиона.

Први меч игра се на "Ванда Метрополитану" већ 20. фебруара (21.00).

Када је најтеже, онда Антоан Гризман! Атлетико Мадрид је на једвите јаде прекинуо низ лоших резултата и донекле вратио мирноћу у своје редове. Јорганџије су савладале Рајо Ваљекано голом француског нападаћа у 74. минуту, али далеко од тога да Дијего Симеоне има разлога за задовољство - 0:1 (0:0).

Атлетико је био неповезан, никако није успевао да дође до прилике да угрози противнички гол, али су се 16 минута пре краја утакмице коначно поклопиле коцкице. Мората се добро заградио на ивици петерца, спустио лопту испред Гризмана, а овај је из полуволеја успео да матира Димитриевског.

Том приликом је подбацио сенегалски дефанзивац Абдулаје Ба, који је остао иза Моратиних леђа, мада је исти играч у другом минуту надокнаде утакмице умало донео изједначење домаћину. Ипак, да би се савладао Јан Облак није довољно само упутити добар ударац, он мора да буде вансеријски, а тај ударац главом ипак није био неодбрањив.

Ситуација код Гризмановог гола, као и та шанса коју је пропустио Ба, уједно су били и најузбудљивији тренуци ове утакмце, што довољно говори о њеном квалитету. Ипак, за Мадриђане је у овом тренутку било најважније да освоје три бода, што су успели, па су пришли на пет бодова заостатка за водећом Барселоном.

Рајо је везао трећи пораз и остао у опасној зони, а ако нешто драстично не промени у својој игри тешко ће сачувати прволигашки статус, без обзира на то што вечерас није био у подређеном положају на терену.

ПРИМЕРА, 24. коло:

Селта - Леванте 1:4 (0:2)
/Мендез 87п - Моралес 20, 62, Коке 40, Мајорал 89/

Рајо Ваљекано - Атлетико Марид 16.15
Реал Сосиједад - Леганес 18.30
Барселона - Ваљадолид 20.45

играно у петак

Еибар - Хетафе 2:2 (0:1)
/Шарлес 67п, 80 - Мата 37, Фулквије 52/

недеља

Реал Мадрид - Ђирона 12.00
Валенсија - Еспањол 16.15
Виљареал - Севиља 18.30
Бетис - Алавес 20.45

понедељак

Уеска - Атлетик Билбао 21.00

ТАБЕЛА: Барселона (-1) 51, Реал Мадрид (-1) 45, Атлетико Мадрид (-1) 44, Севиља (-1) 37, Хетафе 36, Алавес (-1) 35, Бетис (-1) 32, Валенсија (-1) 31, Реал Сосиједад (-1) 31, Еибар 31, Леванте 30, Леганес (-1) 29, Еспањол (-1) 28, Атлетик Билбао (-1) 27, Ваљадолид (-1) 26, Селта 24, Ђирона (-1) 24, Рајо Ваљекано (-1) 23, Виљареал (-1) 20, Уеска (-1) 18.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар