ŠPA - Navikli smo: Ništa, ništa i onda Grizman!

Prilično nezanimljivu utakmicu odigralii su Rajo i Atletiko na "Valjekasu", a onda se "desio" Antoan Grizman. Po ko zna koji put! Grizman vratio mir među Jorgandžije, Rajo je zaslužio više. . .  Madriđani slavili teškom mukom i približili se vodećoj Barseloni - 1:0.

Fudbal 16.02.2019 | 18:25
ŠPA - Navikli smo: Ništa, ništa i onda Grizman!
Nema naročito lepog fudbala kada Atletiko ode na gostovanje i tako je bilo i ovoga puta kada su posetili "Valjekas" - i ponovo uprkos malom broju šansi odneli sva tri boda!

Antoan Grizman se sjajno snašao u kaznenom prostoru Raja u 74. minutu nakon što mu je Morata "spustio" loptu, a Francuz je visoko podigao nogu i poentirao u mrežu Dimitrijevskog, tako da je Atletiko ponovo izvršio pritisak na Barsu.

U prvoj utakmici od novog produženja ugovora Čola Simeonea i kluba - podario je navijačima tipičnu pobedu na kakve su navikli u njegovoj eri.

RAJO VALJEKANO - ATLETIKO MADRID 0:1 (0:0)

Ipak, teško je reći da su "jorgandžije" zaslužile baš sva tri boda...

Domaćin je igrao sasvim dobro u čitavom toku meča, Jana Oblaka je tokom prvog poluvremena pošteno namučio Raul de Tomas, u nastavku je i Bebe pokušavao da ga savlada, dok je poslednju šansu na susretu, i to najbolju, imao Abdulaj Ba.

Upravo je Ba "olako" shvatio situaciju kod gola Grizmana, kada je nedovoljno agresivno gradio Moratu, da bi u 91. minutu naterao Oblaka na najvažniju odbranu na meču.

Slovenački golman je ko zna koliko puta do sada svoj tim sačuvao na tri boda, a ova pobeda će biti važnija za njih utoliko i što je došla posle dva vezana poraza u prvenstvu. I utakmicu sa Juventusom u Ligi šampiona.

Prvi meč igra se na "Vanda Metropolitanu" već 20. februara (21.00).

Kada je najteže, onda Antoan Grizman! Atletiko Madrid je na jedvite jade prekinuo niz loših rezultata i donekle vratio mirnoću u svoje redove. Jorgandžije su savladale Rajo Valjekano golom francuskog napadaća u 74. minutu, ali daleko od toga da Dijego Simeone ima razloga za zadovoljstvo - 0:1 (0:0).

Atletiko je bio nepovezan, nikako nije uspevao da dođe do prilike da ugrozi protivnički gol, ali su se 16 minuta pre kraja utakmice konačno poklopile kockice. Morata se dobro zagradio na ivici peterca, spustio loptu ispred Grizmana, a ovaj je iz poluvoleja uspeo da matira Dimitrievskog.

Tom prilikom je podbacio senegalski defanzivac Abdulaje Ba, koji je ostao iza Moratinih leđa, mada je isti igrač u drugom minutu nadoknade utakmice umalo doneo izjednačenje domaćinu. Ipak, da bi se savladao Jan Oblak nije dovoljno samo uputiti dobar udarac, on mora da bude vanserijski, a taj udarac glavom ipak nije bio neodbranjiv.

Situacija kod Grizmanovog gola, kao i ta šansa koju je propustio Ba, ujedno su bili i najuzbudljiviji trenuci ove utakmce, što dovoljno govori o njenom kvalitetu. Ipak, za Madriđane je u ovom trenutku bilo najvažnije da osvoje tri boda, što su uspeli, pa su prišli na pet bodova zaostatka za vodećom Barselonom.

Rajo je vezao treći poraz i ostao u opasnoj zoni, a ako nešto drastično ne promeni u svojoj igri teško će sačuvati prvoligaški status, bez obzira na to što večeras nije bio u podređenom položaju na terenu.

PRIMERA, 24. kolo:

Selta - Levante 1:4 (0:2)
/Mendez 87p - Morales 20, 62, Koke 40, Majoral 89/

Rajo Valjekano - Atletiko Marid 16.15
Real Sosijedad - Leganes 18.30
Barselona - Valjadolid 20.45

igrano u petak

Eibar - Hetafe 2:2 (0:1)
/Šarles 67p, 80 - Mata 37, Fulkvije 52/

nedelja

Real Madrid - Đirona 12.00
Valensija - Espanjol 16.15
Viljareal - Sevilja 18.30
Betis - Alaves 20.45

ponedeljak

Ueska - Atletik Bilbao 21.00

TABELA: Barselona (-1) 51, Real Madrid (-1) 45, Atletiko Madrid (-1) 44, Sevilja (-1) 37, Hetafe 36, Alaves (-1) 35, Betis (-1) 32, Valensija (-1) 31, Real Sosijedad (-1) 31, Eibar 31, Levante 30, Leganes (-1) 29, Espanjol (-1) 28, Atletik Bilbao (-1) 27, Valjadolid (-1) 26, Selta 24, Đirona (-1) 24, Rajo Valjekano (-1) 23, Viljareal (-1) 20, Ueska (-1) 18.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar