СЛС: Црвена звезда нокаутирала Војводину!

Марин и Боаћи обележили меч! Црвена звезда је на отварању пролећног дела сезоне наставила серију победа, а у дербију 22. кола на свом стадиону била је боља од Војводине - 4:0 (2:0).  Шампионски ритам Звезде траје: Воша опет лак плен! Црвено-бели наставили где су стали пре зимске паузе. . .  Ауторитет шампиона - Марин лоптама испод земље чашћавао Маракану.  Црвено-бели сигурном игром славили против Војводине на пролећној премијери - 4:0.

Фудбал 16.02.2019 | 18:15
СЛС: Црвена звезда нокаутирала Војводину!
Домаћин је питање победника решио за само четири минуута, када су у првом полувремену прво Ричмонд Боаћи у 24, а затим и Вељко Симић у 28. минуту са два гола сломили отпор Новосађана.

У наставку утакмице Боаћи је још једним поготком дотукао Новосађане, а тачку на утакмицу ставио је Милан Павков голом у 89. минуту. Маестралну партију приказао је Марко Марин, који је био зачетник свих акција и фантастичан асистент. 

Владан Милојевић, тренер Црвене звезде од почетка меча је шансу дао дебитантима Милану Гајићу и Немањи Милуновићу, да би током меча у игру увео још двојицу: Ерика Јирку и Мирка Иванића.

Црвено-бели су добили последњих седам међусобних дуела са „лалама“, па су и сада били фаворит уочи меча, мада је Милојевић упозоравао да његови фудбалери не смеју да се опусте и да у наставак сезоне морају да уђу као да не постоји бодовна предност у односу на другопласирану екипу.

Црвена звезда је апсолуутно контролисала игру, била је конкретнија током читавог меча, а прве озбиљније прилике је и претворила у голове.

Зачетник обе акције био је Марко Марин, а наоричито се истакао код друге, када је фантастично избацио целу одбрану Војводине из игре и упослио Симића за 2:0. Пре тога је Боћаћи искусно у срцу шеснаестерца примио лопту и прецизним ударцем је „спаковао“ у мрежи Војводине.

Војводина није имала довољно снаге да озбиљније угрози голмана Милана Борјана. Тек при крају полувремена одважили су се да силније крену ка голу Звезде, а најбољу прилику уиимао је Езе. Он је међутим, лопту углавом послао поред стативе.

И у наставку Војводина није заиграла конкретније, Езе се поново нашао у доброј позицији да постигне гол, али је поново слабо реаговао, лоше се наместио и шутирао у спољни део мреже.

После тога вредње пажње су само мајсторије Марина. Прво је омогућио Стојковићу да асистира Боаћију за 3:0, а затим је сјајну "избацио" Павкова за 4:0.

Поручио је недавно Владан Милојевић љубитељима фудбала у Србији да су привилеговани јер могу уживо да гледају Марка Марина, а везиста Црвене звезде још два пута показао због чега. 

У првој такмичарској утакмици после зимске паузе маестрално је проиграо Вељка Симића за други гол против Војводине, а онда и Павкова у последњим тренуцима утакмице која је некада представљала дерби домаћег фудбала.

Кажемо некада, јер су београдски црвено-бели ове суботе и осми пут узастопно савладали новосадског ривала. После септембарских 4:1, у Београду је било: 

Црвена звезда - Војводина 4:0 (2:0).

Прво се Ричмонд Боаћи лепо снашао у 24. минуту после блокираног шута Вељка Симића, а само четири минута касније Симић је успео да се упише у стрелце, искористивши феноменалну асистенцију Марина спољним делом копачке поред двојице противничкиг играча. 

Утисак је да је тај моменат и "преломио" утакмицу.

У другом полувремену Боаћи је успео још једном да матира Емила Роцкова, када је у 68. минуту спустио лопту у гол после центаршута Филипа Стојковића. Очигледно, повратак на стару фризуру - о чему је Звездин нападач говорио током припрема у Анталији - показао се као добар потез.

И, за крај, Марко Марин нас је почастио још једном мајсторијом. Овај пут проигравши Милана Павкова, ком је свега 15 минута у игри било довољно да постигне гол.

Без обзира што су домаћи били без двојице лакше повређених првотимаца - Милана Родића и Душана Јованчића - и у стартној постави имали двојицу дебитаната, Немању Милуновића и Милана Гајића, а током другог полувремена и Ерика Јирку и Мирка Иванића, разлика у квалитету ова два тима била је очигледна. 

Нису играчи Војводине били толико лоши, али у овом тренутку једноставно не могу да парирају тиму који и даље нема пораз ове сезоне у првенству, а видећемо како ће се снаћи идућег викенда када им у госте долази другопласирани Раднички из Ниша, који је у овом 22. колу савладао Чукарички 2:0.

Црвено-бели ће играти у Сурдулици против Радника, а потом нас у суботу, 2. марта, чека "вечити дерби".

То се зове ауторитет шампиона! Надали су се навијачи Црвене звезде да ће поред сигурне игре и победе добити прегршт разлога да и наредних викенда долазе на Маракану. Све жеље чета Владана Милојевића им је испунила, у лакој победи над Војводином (4:0), којом је наставила одличан низ резултата у сударима са Старом Дамом нашег фудбала.

Мајсторске лопте Марина, одлична кретања Симића, голови Боаћија...обојили су у пролећне тонове премијеру у овој години у Љутице Богдана. Можда урођени перфекционизам Владана Милојевића пронађе и неку замерку, али све у свему његови су изабраници лако решили прву једначину и направили још један корак ка виђеној титули.

Тренеру црвено-белих сигурно највише значи што му је тим деловао тактички (дефанзивном пре свега) педантно, а навијачима што су имали шта да виде. Почев од мајсторисања Марка Марина, па до погодака Ричмонда Боаћија, Симића и Павкова. Музику на Маракани појачао је у финишу деби најзвучнијег зимског појачања Мирка Иванића, баш као и громогласни аплаузи за Ерика Јирку. 

Новосађанима се просто нема шта замерити, намерили су се на бољег и имали шансу да се врате у меч када је после велике грешке Симића тукао Ђуричин, али је његов ударац одлично одбранио Борјан. 

Сасвим је разумљиво што су играчи Црвене звезде желели што пре да искористе позитивну енергију у околини Маракане, осликану у двадесетак хиљада људи на највећем српском стадиону и по кратком поступку убију илузију Новосађана да могу до позитивног резултата. Тренер црвено-белих Владан Милојевић извео је очекивану поставу, без поврђених Јованчића и левог бека Милана Родића.

Дебитанти Милуновић и Гајић пројектовали су први смислен напад који је озбиљно мирисао на опасност испред мреже Немање Роцкова...

Међутим, док су навијачи Црвене звезде чекали први гол у 2019. години, још једном се осликао фундаментални значај Марка Марина за чету Владана Милојевића. И пре него што је искреирао акцију са Беном, која је завршена одбијеном лоптом и ударцем за гол Боаћија, нежним миловањем лопте несебично је чашћавао публику на Маракани. Бивши репрезентативац Немачке убрзо је из свог „штека“ извукао најјачи арснеал оржуја. Лопта испод земље ка Вељку Симићу представљала је персонификацију његовог талента. Бившем играчу Земуна остало је само да заобиђе Роцкова и дуплира предност средином првог полувремена. Јесу код Марина били и мач и погача, али неправда би била непоменути управо стрелца другог поготка. Одличним кретањем између линија тима Симић је олакшавао посао надахнутом Марину.

Могла је Звезда и до трећег погодак, док су Новосађани из љуштуре дефанзиве изашли тек после другог гола у мрежи. Поштено је у неколико наврата корпулентни Езе мучио Милуновића, али тешко је Војводина стизала до озбиљних ситуација, пре свега због добре дефанзиве Црвене звезде.

За овај ниво шампион делује „упицкано“ и тактички дотерано, без обзира што се потенцијал појединих играча Војводине расуо по трави Маракани. Ту, пре свега, мислимо на тинејџера Деветака који се храбро супротстављао Бену и Боаћију, те Немању Милојевића. Имао је способност син Звездиног тренера да задржава лопту и бар мало омекша прецизан пресинг главе породице Милојевић. 

Уз бакљаде навијача на северној трибини црвено-бели су мало лабавије ушли у наставак. Било је периода када је Војводина после грешке Симића нападала и из ваздуха. 

Међутим, убрзо је стигао перфектан центаршут Филипа Стојковића који је у гол морао да претвори Ричмонд Боаћи.

И за крај, мезимац Звездине публике - Милан Павков. Погађате, на додавање Марина...

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА 4:0 (2:0)
/Боаћи 24, 68, Симић 28, Павков 89/

Стадион: Рајко Митић
Гледалаца: 22.364
Судија: Милан Илић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан - Ф. Стојковић, Савић, Милуновић, Гајић - Јовичић, Чаушић - Бен (62. Јирка), Марин, Симић (84. Иванић) - Боаћи (75. Павков).

ВОЈВОДИНА: Роцков - А. Стојковић, Граовац, Саничанин, Деветак - Милојевић, Митошевић - Ђуричин, Ђурић (64. Нешковић), Гојков (78. Месаровић) - Езе (73. Матић). 

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар