SLS: Crvena zvezda nokautirala Vojvodinu!

Marin i Boaći obeležili meč! Crvena zvezda je na otvaranju prolećnog dela sezone nastavila seriju pobeda, a u derbiju 22. kola na svom stadionu bila je bolja od Vojvodine - 4:0 (2:0).  Šampionski ritam Zvezde traje: Voša opet lak plen! Crveno-beli nastavili gde su stali pre zimske pauze. . .  Autoritet šampiona - Marin loptama ispod zemlje čašćavao Marakanu.  Crveno-beli sigurnom igrom slavili protiv Vojvodine na prolećnoj premijeri - 4:0.

Fudbal 16.02.2019 | 18:15
SLS: Crvena zvezda nokautirala Vojvodinu!
Domaćin je pitanje pobednika rešio za samo četiri minuuta, kada su u prvom poluvremenu prvo Ričmond Boaći u 24, a zatim i Veljko Simić u 28. minutu sa dva gola slomili otpor Novosađana.

U nastavku utakmice Boaći je još jednim pogotkom dotukao Novosađane, a tačku na utakmicu stavio je Milan Pavkov golom u 89. minutu. Maestralnu partiju prikazao je Marko Marin, koji je bio začetnik svih akcija i fantastičan asistent. 

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde od početka meča je šansu dao debitantima Milanu Gajiću i Nemanji Milunoviću, da bi tokom meča u igru uveo još dvojicu: Erika Jirku i Mirka Ivanića.

Crveno-beli su dobili poslednjih sedam međusobnih duela sa „lalama“, pa su i sada bili favorit uoči meča, mada je Milojević upozoravao da njegovi fudbaleri ne smeju da se opuste i da u nastavak sezone moraju da uđu kao da ne postoji bodovna prednost u odnosu na drugoplasiranu ekipu.

Crvena zvezda je apsoluutno kontrolisala igru, bila je konkretnija tokom čitavog meča, a prve ozbiljnije prilike je i pretvorila u golove.

Začetnik obe akcije bio je Marko Marin, a naoričito se istakao kod druge, kada je fantastično izbacio celu odbranu Vojvodine iz igre i uposlio Simića za 2:0. Pre toga je Boćaći iskusno u srcu šesnaesterca primio loptu i preciznim udarcem je „spakovao“ u mreži Vojvodine.

Vojvodina nije imala dovoljno snage da ozbiljnije ugrozi golmana Milana Borjana. Tek pri kraju poluvremena odvažili su se da silnije krenu ka golu Zvezde, a najbolju priliku uiimao je Eze. On je međutim, loptu uglavom poslao pored stative.

I u nastavku Vojvodina nije zaigrala konkretnije, Eze se ponovo našao u dobroj poziciji da postigne gol, ali je ponovo slabo reagovao, loše se namestio i šutirao u spoljni deo mreže.

Posle toga vrednje pažnje su samo majstorije Marina. Prvo je omogućio Stojkoviću da asistira Boaćiju za 3:0, a zatim je sjajnu "izbacio" Pavkova za 4:0.

Poručio je nedavno Vladan Milojević ljubiteljima fudbala u Srbiji da su privilegovani jer mogu uživo da gledaju Marka Marina, a vezista Crvene zvezde još dva puta pokazao zbog čega. 

U prvoj takmičarskoj utakmici posle zimske pauze maestralno je proigrao Veljka Simića za drugi gol protiv Vojvodine, a onda i Pavkova u poslednjim trenucima utakmice koja je nekada predstavljala derbi domaćeg fudbala.

Kažemo nekada, jer su beogradski crveno-beli ove subote i osmi put uzastopno savladali novosadskog rivala. Posle septembarskih 4:1, u Beogradu je bilo: 

Crvena zvezda - Vojvodina 4:0 (2:0).

Prvo se Ričmond Boaći lepo snašao u 24. minutu posle blokiranog šuta Veljka Simića, a samo četiri minuta kasnije Simić je uspeo da se upiše u strelce, iskoristivši fenomenalnu asistenciju Marina spoljnim delom kopačke pored dvojice protivničkig igrača. 

Utisak je da je taj momenat i "prelomio" utakmicu.

U drugom poluvremenu Boaći je uspeo još jednom da matira Emila Rockova, kada je u 68. minutu spustio loptu u gol posle centaršuta Filipa Stojkovića. Očigledno, povratak na staru frizuru - o čemu je Zvezdin napadač govorio tokom priprema u Antaliji - pokazao se kao dobar potez.

I, za kraj, Marko Marin nas je počastio još jednom majstorijom. Ovaj put proigravši Milana Pavkova, kom je svega 15 minuta u igri bilo dovoljno da postigne gol.

Bez obzira što su domaći bili bez dvojice lakše povređenih prvotimaca - Milana Rodića i Dušana Jovančića - i u startnoj postavi imali dvojicu debitanata, Nemanju Milunovića i Milana Gajića, a tokom drugog poluvremena i Erika Jirku i Mirka Ivanića, razlika u kvalitetu ova dva tima bila je očigledna. 

Nisu igrači Vojvodine bili toliko loši, ali u ovom trenutku jednostavno ne mogu da pariraju timu koji i dalje nema poraz ove sezone u prvenstvu, a videćemo kako će se snaći idućeg vikenda kada im u goste dolazi drugoplasirani Radnički iz Niša, koji je u ovom 22. kolu savladao Čukarički 2:0.

Crveno-beli će igrati u Surdulici protiv Radnika, a potom nas u subotu, 2. marta, čeka "večiti derbi".

To se zove autoritet šampiona! Nadali su se navijači Crvene zvezde da će pored sigurne igre i pobede dobiti pregršt razloga da i narednih vikenda dolaze na Marakanu. Sve želje četa Vladana Milojevića im je ispunila, u lakoj pobedi nad Vojvodinom (4:0), kojom je nastavila odličan niz rezultata u sudarima sa Starom Damom našeg fudbala.

Majstorske lopte Marina, odlična kretanja Simića, golovi Boaćija...obojili su u prolećne tonove premijeru u ovoj godini u Ljutice Bogdana. Možda urođeni perfekcionizam Vladana Milojevića pronađe i neku zamerku, ali sve u svemu njegovi su izabranici lako rešili prvu jednačinu i napravili još jedan korak ka viđenoj tituli.

Treneru crveno-belih sigurno najviše znači što mu je tim delovao taktički (defanzivnom pre svega) pedantno, a navijačima što su imali šta da vide. Počev od majstorisanja Marka Marina, pa do pogodaka Ričmonda Boaćija, Simića i Pavkova. Muziku na Marakani pojačao je u finišu debi najzvučnijeg zimskog pojačanja Mirka Ivanića, baš kao i gromoglasni aplauzi za Erika Jirku. 

Novosađanima se prosto nema šta zameriti, namerili su se na boljeg i imali šansu da se vrate u meč kada je posle velike greške Simića tukao Đuričin, ali je njegov udarac odlično odbranio Borjan. 

Sasvim je razumljivo što su igrači Crvene zvezde želeli što pre da iskoriste pozitivnu energiju u okolini Marakane, oslikanu u dvadesetak hiljada ljudi na najvećem srpskom stadionu i po kratkom postupku ubiju iluziju Novosađana da mogu do pozitivnog rezultata. Trener crveno-belih Vladan Milojević izveo je očekivanu postavu, bez povrđenih Jovančića i levog beka Milana Rodića.

Debitanti Milunović i Gajić projektovali su prvi smislen napad koji je ozbiljno mirisao na opasnost ispred mreže Nemanje Rockova...

Međutim, dok su navijači Crvene zvezde čekali prvi gol u 2019. godini, još jednom se oslikao fundamentalni značaj Marka Marina za četu Vladana Milojevića. I pre nego što je iskreirao akciju sa Benom, koja je završena odbijenom loptom i udarcem za gol Boaćija, nežnim milovanjem lopte nesebično je čašćavao publiku na Marakani. Bivši reprezentativac Nemačke ubrzo je iz svog „šteka“ izvukao najjači arsneal oržuja. Lopta ispod zemlje ka Veljku Simiću predstavljala je personifikaciju njegovog talenta. Bivšem igraču Zemuna ostalo je samo da zaobiđe Rockova i duplira prednost sredinom prvog poluvremena. Jesu kod Marina bili i mač i pogača, ali nepravda bi bila nepomenuti upravo strelca drugog pogotka. Odličnim kretanjem između linija tima Simić je olakšavao posao nadahnutom Marinu.

Mogla je Zvezda i do trećeg pogodak, dok su Novosađani iz ljušture defanzive izašli tek posle drugog gola u mreži. Pošteno je u nekoliko navrata korpulentni Eze mučio Milunovića, ali teško je Vojvodina stizala do ozbiljnih situacija, pre svega zbog dobre defanzive Crvene zvezde.

Za ovaj nivo šampion deluje „upickano“ i taktički doterano, bez obzira što se potencijal pojedinih igrača Vojvodine rasuo po travi Marakani. Tu, pre svega, mislimo na tinejdžera Devetaka koji se hrabro suprotstavljao Benu i Boaćiju, te Nemanju Milojevića. Imao je sposobnost sin Zvezdinog trenera da zadržava loptu i bar malo omekša precizan presing glave porodice Milojević. 

Uz bakljade navijača na severnoj tribini crveno-beli su malo labavije ušli u nastavak. Bilo je perioda kada je Vojvodina posle greške Simića napadala i iz vazduha. 

Međutim, ubrzo je stigao perfektan centaršut Filipa Stojkovića koji je u gol morao da pretvori Ričmond Boaći.

I za kraj, mezimac Zvezdine publike - Milan Pavkov. Pogađate, na dodavanje Marina...

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA 4:0 (2:0)
/Boaći 24, 68, Simić 28, Pavkov 89/

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 22.364
Sudija: Milan Ilić

CRVENA ZVEZDA: Borjan - F. Stojković, Savić, Milunović, Gajić - Jovičić, Čaušić - Ben (62. Jirka), Marin, Simić (84. Ivanić) - Boaći (75. Pavkov).

VOJVODINA: Rockov - A. Stojković, Graovac, Saničanin, Devetak - Milojević, Mitošević - Đuričin, Đurić (64. Nešković), Gojkov (78. Mesarović) - Eze (73. Matić). 

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar