Валентино Роси: Порази ме мотивишу!

Не одустајем од титуле! Возач Јамахе, Валентино Роси, у суботу је напунио 40 година, али то не значи да одустаје од јубиларне, десете, титуле шампиона света у мотоциклизму.

Остали спортови 21.02.2019 | 08:30
Валентино Роси: Порази ме мотивишу!
Роси је признао да га изгубљене титуле које је у прошлости "заслужио" да освоји и у овим годинама мотивишу и не дозвољавају му да се повуче.

Било како било, Роси је своју последњу титулу светског шампиона освоји пре тачно десет година и питање је може ли да један такав "јубилеј" крунише новим.

Признао је популарни "Доктор" да га чувени пораз на последњој трци у Валенсији од покојног Никија Хејдена 2006. године и дан данас пече, највише због тог несрећног пада. 

"Освајање десет шампионских титула је остварење сна, у који још увек верујем, а и сматрам да сам то заслужио." рекао је Роси. "Изгубио сам две титуле у последњој трци, 2006. и 2015. године, неколико пута сам завршио други у шампионској трци, па ми то даје разлог да верујем да сам ту десету и заслужио. То је оно што ме мотивише да идем напред." додао је Валентино и потом наставио. 

"Да у Валенсији те 2006. године нисам пао, сигурно бих био шампион. Тада сам направио неке потезе, за које и дан данас нисам сигуран да ли су грешке или не - одлазак у Дукати, па одлазак у Јамаху, уместо победа на Хонди. Затим, 2015. године сам такође у Валенсији, у последњем кругу, остао без шампионске титуле, коју је тада уз много среће освојио Хорхе Лоренцо. Права грешка је направљена 2006. године, то сам могао да освојим." навео је један од најбољих возача у историји мотоциклизма. 

На питање да ли му је ово последња сезона на Јамахи, Роси је рекао:

"Заиста не знам, можда. Причамо о завршетку нечега пре него што је уопште и почело. Имам велику жељу и још две године уговора, било која од њих две ми може бити последња, јер, још нисам одлучио."

Марк Маркес, актуелни шампион МотоГП категорије, упитан је да ли види себе на мотору са 40 година. 

"Наравно да желим да возим са 40 година, али једна ствар је возити у том добу и имати мотивацију да се за нешто бориш, а сасвим друга бити један од фаворита за шампионску титулу. Ово је феноменално, волео бих да имам ту мотивацију са 40 година, али знате, страст сваког возача је другачија. Једна ствар је сигурна, Роси је многим возачима отворио врата". рекао је возач Репсол Хонде, Марк Маркес.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар