СЛС: Младост "граби" ка врху и Чукаричком!

Младост у Шапцу победила Мачву и приближила се четвртом месту. Шапчанима измиче плеј-оф. Одигран и први меч 22. кола без голова, у Новом Саду између Пролетера и Радника.  Лучанци освојили Шабац, Пролетер наставио серију ремија.  Младост у првом пролећном колу однела цео плен из Шапца.  Раднички лако сломио Чукарички на "Чаиру".  Фудбалери Радничког и Младости остварили су победе у мечевима 22. кола Суперлиге Србије.  

Фудбал 16.02.2019 | 17:00
СЛС: Младост "граби" ка врху и Чукаричком!
После прве две утакмице 22. кола Суперлиге, у којима су стрелци били расположени и ефикасни, што је као резултат дало чак седам голова, у суботу су одиграна два меча од 14 часова у којима је виђен само један гол.

Дуел Пролетера и Радника завршен је без победника и голова, док је у Шапцу, где је гостовала Младост из Лучана, гост победио поготком из пенала у 10. минуту.

Стрелац је био Александар Пејовић.

Пролетер и Радник сачували су позиције у горњем делу табеле, док је Младост направила још један скок ка врху и опасно се приближила Чукаричком на четвртом месту.

После данашњег пораза Мачва је са све мањим шансама да се домогне плеј-офа, тако да ће јој до краја шампионата вероватно остати само борба за опстанак у плеј-ауту, али са добрим шансама, јер поприлично бежи најугроженијим клубовима попут Рада, Земуна и "фењераша" Динама.

Лучанци не одустају од борбе за Европу! Младост је на идеалан начин отворила пролећни део првенства, пошто је као гост савладала Мачву усред Шапца - 1:0 (1:0).

Утакмица је имала увод као по жељи гостију. Играо се 10. минут када је судија Момчило Марковић показао на белу тачку. Лопту је на пенал наместио Александар Пејовић и погодио за вођство, а испоставиће се и за тријумф тима Нешка Миловановића. 

Тим Младости је уписао трећу победу у последњих пет кола, уз два ремија, док је Мачва четврту првенствену рунду без тријумфа.

У Шапцу један, а у Новом Саду - ниједан. Пролетер и Радник су разочарали на пролећној премијери, навијачи готово да нису имали шта да виде - 0:0.

Пролетер је имао нешто већи посед лопте, тимови су имали исти број неуспелих покушаја на гол (5:5), али најважније - погодака није било.

Тим са Слане баре је одиграо чак шесту узастопну нерешену утакмицу у првенству, док је Радник прекинуо низ узастопних победа (три), али већ шест рунди у Суперлиги не зна за пораз.

На Чаиру ништа ново – Раднички ређа победе! Раднички победио Чукаричи у 22. колу Суперлиге Србије. Утакмица решена у првом полувремену.

Нишки тим је у једном од дербија кола рутински савладао Чукарички 2:0 на "Чаиру".

Домаћин је оба гола постигао у завршници првог полувремена, вођство је донео Дринчић у 29. минуту, а предност је дуплирао Хаскић у 42.

Раднички је петом узастопном победом задржао шест бодова предности у односу на трећепласирани Партизан, док је четвртопласирани Чукарички остао на осам бодова иза црно-белих. 

Младост је голом Пејовића у десетом минуту из пенала савладала Мачву у Шапцу и напредовала до пете позиције. Тим из Лучана је славио трећи пут у последња четири кола. 

Пролетер и Радник су играли без голова у дуелу два тима која се боре за пласман у плеј-оф Суперлиге. 

Управа Радничког из Ниша поновила је током зимске паузе оно што је више пута рекла у току првог дела сезоне: Мераклије се неће задовољити другим место, већ ће покушати да нападну врх и прву титулу шампиона.

Тако где је стао у децембру, Раднички је наставио у фебруару, првом "пролећном" колу Суперлиге. Екипа Ненада Лалатовића победила је Чукарички 2:0 (2:0) и тако се за кратко време приближила Звезди на свега шест бодова (црвено-бели имају меч мање).

Меч на Чаиру био је решен већ у првом делу, када су Никола Дринчић и Нермин Хаскић нашли решење за одбрану "брђана", коју је поставио Симо Крунић – недавно именовани помоћник селектора Србије Младена Крстајића.

Фудбалер из Босне и Херцеговине тако је стигао до 13 постигнутих голова у Суперлиги, што га ове сезоне издваја на врху листе стрелаца.

Утакмица против Чукаричког била је јубиларна 20 узастопна без пораза ове сезоне (15 победа и пет ремија). Последњи пут су Нишлије изгубиле од Црвене звезде 29. јула.

Резултати 22. коло:

Вождовац – Напредак 4:0 (3:0)
/Михајлов 9, Ступаревић 19, 68, Машовић 22/

у суботу:

Бачка – Партизан 0:3 (0:1)
/Николић 7, Гомеш 56, Закарић 80/

Мачва – Младост 0:1 (0:1)
/Пејовић 10п/

Пролетер – Радник 0:0

Раднички – Чукарички 2:0 (0:0)
/Дринчић 29, Хаскић 43/

Црвена звезда – Војводина 2:0 (у току)

у недељу

14.00 Динамо – Спартак
14.00 Рад – Земун

ТАБЕЛА: Црвена звезда (-1) 59, Раднички 53, Партизан 47, Чукарички 39, Младост 36, Напредак 33, Пролетер 29, Радник 29, Војводина (-1) 28, Мачва 22, Вождовац 22, Спартак (-1) 19, Бачка 18, Рад (-1) 16, Земун (-1) 15, Динамо (-1) 10 бодова.

***Првих осам клубова такмичење после 30. кола наставља у плеј-офу, а других осам у борби за опстанак, односно плеј-ауту.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар