SLS: Mladost "grabi" ka vrhu i Čukaričkom!

Mladost u Šapcu pobedila Mačvu i približila se četvrtom mestu. Šapčanima izmiče plej-of. Odigran i prvi meč 22. kola bez golova, u Novom Sadu između Proletera i Radnika.  Lučanci osvojili Šabac, Proleter nastavio seriju remija.  Mladost u prvom prolećnom kolu odnela ceo plen iz Šapca.  Radnički lako slomio Čukarički na "Čairu".  Fudbaleri Radničkog i Mladosti ostvarili su pobede u mečevima 22. kola Superlige Srbije.  

Fudbal 16.02.2019 | 17:00
SLS: Mladost "grabi" ka vrhu i Čukaričkom!
Posle prve dve utakmice 22. kola Superlige, u kojima su strelci bili raspoloženi i efikasni, što je kao rezultat dalo čak sedam golova, u subotu su odigrana dva meča od 14 časova u kojima je viđen samo jedan gol.

Duel Proletera i Radnika završen je bez pobednika i golova, dok je u Šapcu, gde je gostovala Mladost iz Lučana, gost pobedio pogotkom iz penala u 10. minutu.

Strelac je bio Aleksandar Pejović.

Proleter i Radnik sačuvali su pozicije u gornjem delu tabele, dok je Mladost napravila još jedan skok ka vrhu i opasno se približila Čukaričkom na četvrtom mestu.

Posle današnjeg poraza Mačva je sa sve manjim šansama da se domogne plej-ofa, tako da će joj do kraja šampionata verovatno ostati samo borba za opstanak u plej-autu, ali sa dobrim šansama, jer poprilično beži najugroženijim klubovima poput Rada, Zemuna i "fenjeraša" Dinama.

Lučanci ne odustaju od borbe za Evropu! Mladost je na idealan način otvorila prolećni deo prvenstva, pošto je kao gost savladala Mačvu usred Šapca - 1:0 (1:0).

Utakmica je imala uvod kao po želji gostiju. Igrao se 10. minut kada je sudija Momčilo Marković pokazao na belu tačku. Loptu je na penal namestio Aleksandar Pejović i pogodio za vođstvo, a ispostaviće se i za trijumf tima Neška Milovanovića. 

Tim Mladosti je upisao treću pobedu u poslednjih pet kola, uz dva remija, dok je Mačva četvrtu prvenstvenu rundu bez trijumfa.

U Šapcu jedan, a u Novom Sadu - nijedan. Proleter i Radnik su razočarali na prolećnoj premijeri, navijači gotovo da nisu imali šta da vide - 0:0.

Proleter je imao nešto veći posed lopte, timovi su imali isti broj neuspelih pokušaja na gol (5:5), ali najvažnije - pogodaka nije bilo.

Tim sa Slane bare je odigrao čak šestu uzastopnu nerešenu utakmicu u prvenstvu, dok je Radnik prekinuo niz uzastopnih pobeda (tri), ali već šest rundi u Superligi ne zna za poraz.

Na Čairu ništa novo – Radnički ređa pobede! Radnički pobedio Čukariči u 22. kolu Superlige Srbije. Utakmica rešena u prvom poluvremenu.

Niški tim je u jednom od derbija kola rutinski savladao Čukarički 2:0 na "Čairu".

Domaćin je oba gola postigao u završnici prvog poluvremena, vođstvo je doneo Drinčić u 29. minutu, a prednost je duplirao Haskić u 42.

Radnički je petom uzastopnom pobedom zadržao šest bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Partizan, dok je četvrtoplasirani Čukarički ostao na osam bodova iza crno-belih. 

Mladost je golom Pejovića u desetom minutu iz penala savladala Mačvu u Šapcu i napredovala do pete pozicije. Tim iz Lučana je slavio treći put u poslednja četiri kola. 

Proleter i Radnik su igrali bez golova u duelu dva tima koja se bore za plasman u plej-of Superlige. 

Uprava Radničkog iz Niša ponovila je tokom zimske pauze ono što je više puta rekla u toku prvog dela sezone: Meraklije se neće zadovoljiti drugim mesto, već će pokušati da napadnu vrh i prvu titulu šampiona.

Tako gde je stao u decembru, Radnički je nastavio u februaru, prvom "prolećnom" kolu Superlige. Ekipa Nenada Lalatovića pobedila je Čukarički 2:0 (2:0) i tako se za kratko vreme približila Zvezdi na svega šest bodova (crveno-beli imaju meč manje).

Meč na Čairu bio je rešen već u prvom delu, kada su Nikola Drinčić i Nermin Haskić našli rešenje za odbranu "brđana", koju je postavio Simo Krunić – nedavno imenovani pomoćnik selektora Srbije Mladena Krstajića.

Fudbaler iz Bosne i Hercegovine tako je stigao do 13 postignutih golova u Superligi, što ga ove sezone izdvaja na vrhu liste strelaca.

Utakmica protiv Čukaričkog bila je jubilarna 20 uzastopna bez poraza ove sezone (15 pobeda i pet remija). Poslednji put su Nišlije izgubile od Crvene zvezde 29. jula.

Rezultati 22. kolo:

Voždovac – Napredak 4:0 (3:0)
/Mihajlov 9, Stuparević 19, 68, Mašović 22/

u subotu:

Bačka – Partizan 0:3 (0:1)
/Nikolić 7, Gomeš 56, Zakarić 80/

Mačva – Mladost 0:1 (0:1)
/Pejović 10p/

Proleter – Radnik 0:0

Radnički – Čukarički 2:0 (0:0)
/Drinčić 29, Haskić 43/

Crvena zvezda – Vojvodina 2:0 (u toku)

u nedelju

14.00 Dinamo – Spartak
14.00 Rad – Zemun

TABELA: Crvena zvezda (-1) 59, Radnički 53, Partizan 47, Čukarički 39, Mladost 36, Napredak 33, Proleter 29, Radnik 29, Vojvodina (-1) 28, Mačva 22, Voždovac 22, Spartak (-1) 19, Bačka 18, Rad (-1) 16, Zemun (-1) 15, Dinamo (-1) 10 bodova.

***Prvih osam klubova takmičenje posle 30. kola nastavlja u plej-ofu, a drugih osam u borbi za opstanak, odnosno plej-autu.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar