Обрачун полиције и демонстраната

Антивладин протест у Тирани у организацији опозиционе Демократске партије, на самом почетку је прерастао у насиље и обрачун полиције и демонстраната, јавили су медији на абанском језику.

Свијет 16.02.2019 | 14:35
Обрачун полиције и демонстраната
Како је пренио портал АлсатМ, револтирани, како се наводи, великом бројем припадника полиције, демонстранти су их гађали, а онда су покушали да разбију кордон и уђу у зграду владе.

На самом почетку протеста против владе премијера Едија Раме, полиција је предузела готово драстичне мјере обезбјеђења, што је, наводи се, испровоцирало окупљене грађане.

Кордон полиције био је у функцији обезбјеђења сједишта владе.



Иначе, почетак окупљања лидер ДП Љуљзим Баша и бивши предсједник Саљи Бериша симболично су сјели на тротоар испед зграде владе, док су их учесници протеста окружили.

Мета позвао опозицију и полицију на уздржаност

Предсједник Албаније Иљир Мета позвао је представнике опозиције који протестују испред сједишта владе у Тирани и припаднике полиције на уздржаност и смањење тензија, пренио је портал АБЦњуз.

"Свако мора бити уздржан према свакоме да би се избјегли сукоби и насиље. Грађани имају право да протестују, али институције морају да се поштују", поручио је Мета, саопштено је из његовог кабинета.



(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Директ

16.02.2019 14:33

Па ви господо на власти у РС претјерујте са појацаним присуством полиције на протесту. Ако страхујете за своју фотељу, нека полиција буде непосредно око вас, а не да на једног демостранта иде један полицајац. То нема смисла, а и ризукују се беспотребно зивоти полицајаца у слуцају да неком од протестаната пукне филм јер у наелектрисаној атмосфери танка је линија измедју мирног протеста и хаоса. Зато фокусирајте се на одбрану функционера, а не на напад на мирне протестанте. Оно крајем децембра је било нецувено и једна врста институционалног тероризма!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако

16.02.2019 14:46

Види ста раде народу нато цланице и демократска друства.

ОДГОВОРИТЕ