Obračun policije i demonstranata

Antivladin protest u Tirani u organizaciji opozicione Demokratske partije, na samom početku je prerastao u nasilje i obračun policije i demonstranata, javili su mediji na abanskom jeziku.

Svijet 16.02.2019 | 14:35
Obračun policije i demonstranata
Kako je prenio portal AlsatM, revoltirani, kako se navodi, velikom brojem pripadnika policije, demonstranti su ih gađali, a onda su pokušali da razbiju kordon i uđu u zgradu vlade.

Na samom početku protesta protiv vlade premijera Edija Rame, policija je preduzela gotovo drastične mjere obezbjeđenja, što je, navodi se, isprovociralo okupljene građane.

Kordon policije bio je u funkciji obezbjeđenja sjedišta vlade.



Inače, početak okupljanja lider DP Ljuljzim Baša i bivši predsjednik Salji Beriša simbolično su sjeli na trotoar isped zgrade vlade, dok su ih učesnici protesta okružili.

Meta pozvao opoziciju i policiju na uzdržanost

Predsjednik Albanije Iljir Meta pozvao je predstavnike opozicije koji protestuju ispred sjedišta vlade u Tirani i pripadnike policije na uzdržanost i smanjenje tenzija, prenio je portal ABCnjuz.

"Svako mora biti uzdržan prema svakome da bi se izbjegli sukobi i nasilje. Građani imaju pravo da protestuju, ali institucije moraju da se poštuju", poručio je Meta, saopšteno je iz njegovog kabineta.



(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Direkt

16.02.2019 14:33

Pa vi gospodo na vlasti u RS pretjerujte sa pojacanim prisustvom policije na protestu. Ako strahujete za svoju fotelju, neka policija bude neposredno oko vas, a ne da na jednog demostranta ide jedan policajac. To nema smisla, a i rizukuju se bespotrebno zivoti policajaca u slucaju da nekom od protestanata pukne film jer u naelektrisanoj atmosferi tanka je linija izmedju mirnog protesta i haosa. Zato fokusirajte se na odbranu funkcionera, a ne na napad na mirne protestante. Ono krajem decembra je bilo necuveno i jedna vrsta institucionalnog terorizma!

ODGOVORITE
Name

Tako

16.02.2019 14:46

Vidi sta rade narodu nato clanice i demokratska drustva.

ODGOVORITE