Харадинај "лети" из Владе Косова

Било је састанака и преговора са главним људима - каже посланик са КиМ.

Србија 16.02.2019 | 13:08
Харадинај "лети" из Владе Косова
Посланик Социјалдемократске иницијативе, Миљаим Зека, говорио је о могућности реконструкције Харадинајеве владе. Рекао је да ће споразум о техничкој влади бити склопљен у наредним данима. Према Зекиним речима, ван Владе ће остати Харадинајеве Алијанса за будућност Косова и Самоопредељење Аљбина Куртија.

- Овим споразумом, Шпенд Ахмети би постао премијер, али могуће је да ће бити неко из ЛДК - рекао је Зека и додао да ће дио техничке владе бити ПДК, ЛДК, ПСД и НИСМА:

- Алијанса и Самоопредељење ће остати ван владе. Део владе биће ПДК, ЛДК, ПСД и НИСМА. Део владе биће и АКР и Српска листа. Ван сценарија остаће Рамуш Харадинај и Аљбин Курти.

Зека је у емисији "ДПТ" на Т7 рекао да све то може бити завршено током сљедеће недјеље.

- Ово је озбиљна ствар, било је састанака и преговора са главним људима у овим странкама. Пад владе може услиједити ускоро, неће бити нових избора нити распуштања скупштине. Само ће предсједник некоме другом дати да управља владом - изјавио је Зека и додао да до тога можда неће доћи уколико дође до укидања такси.

- Вјерујем да се то неће догодити ако дође до суспензије такси. Направиће техничку владу само ако Харадинај остане чврсто при ставу о таксама.

(Телеграф.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Нострадамус

16.02.2019 15:24

Ову ситуацију би Вуциц могао да искористи и да Харадинаја именује за новог премијера Србије.Једино ако га Додик не предухитри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

16.02.2019 15:54

Некасе склони и да се никад више не појави.