Haradinaj "leti" iz Vlade Kosova

Bilo je sastanaka i pregovora sa glavnim ljudima - kaže poslanik sa KiM.

Srbija 16.02.2019 | 13:08
Haradinaj "leti" iz Vlade Kosova
Poslanik Socijaldemokratske inicijative, Miljaim Zeka, govorio je o mogućnosti rekonstrukcije Haradinajeve vlade. Rekao je da će sporazum o tehničkoj vladi biti sklopljen u narednim danima. Prema Zekinim rečima, van Vlade će ostati Haradinajeve Alijansa za budućnost Kosova i Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.

- Ovim sporazumom, Špend Ahmeti bi postao premijer, ali moguće je da će biti neko iz LDK - rekao je Zeka i dodao da će dio tehničke vlade biti PDK, LDK, PSD i NISMA:

- Alijansa i Samoopredeljenje će ostati van vlade. Deo vlade biće PDK, LDK, PSD i NISMA. Deo vlade biće i AKR i Srpska lista. Van scenarija ostaće Ramuš Haradinaj i Aljbin Kurti.

Zeka je u emisiji "DPT" na T7 rekao da sve to može biti završeno tokom sljedeće nedjelje.

- Ovo je ozbiljna stvar, bilo je sastanaka i pregovora sa glavnim ljudima u ovim strankama. Pad vlade može uslijediti uskoro, neće biti novih izbora niti raspuštanja skupštine. Samo će predsjednik nekome drugom dati da upravlja vladom - izjavio je Zeka i dodao da do toga možda neće doći ukoliko dođe do ukidanja taksi.

- Vjerujem da se to neće dogoditi ako dođe do suspenzije taksi. Napraviće tehničku vladu samo ako Haradinaj ostane čvrsto pri stavu o taksama.

(Telegraf.rs)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

16.02.2019 15:24

Ovu situaciju bi Vucic mogao da iskoristi i da Haradinaja imenuje za novog premijera Srbije.Jedino ako ga Dodik ne preduhitri.

ODGOVORITE
Name

Dora.

16.02.2019 15:54

Nekase skloni i da se nikad više ne pojavi.