Бајернова свјежа крв: За Дибалу 75.000.000 евра!

Плата значајно већа него у Јувентусу! Аргентинцу се, наводно, не иде у Минхен, али. . .

Фудбал 18.02.2019 | 23:30
Бајернова свјежа крв: За Дибалу 75.000.000 евра!
Велико спремање заказано је на Алијанц арени на лето. Сигурно одлазе фудбалери који су обележили последњу деценију у Минхену, Френк Рибери и Арјен Робен, вероватно ће клуб напустити и Џером Боатенг, шпекулише се о одласку Хавија Мартизенеа (дакле, углавном старији играчи), а свежу крв у Бајернову свлачионицу могао би да донесе – Пауло Дибала!

Аргентинац је означен као један од потенцијалиних вођа новог тима Бавараца, немачки великан дуго обелеће око њега, било је говоркања и пре последњег Мундијала да би могао да слети у екипу НикаКовача, међутим, остао је у Торину. Сад: да ли ће одолети Јувентус новој понуди Бајерна, тек ћемо да видимо, али италијански и немачки медији преносе да је на адресу Старе дама стигао предлог да 25-годишњи полушпиц напусти Италију за обештећење од 75.000.000 евра.

То је знатно мање од онога колико црно-бели вреднују једног од својих најбољих играча. Посебно што се прошле године помињало и читавих 150.000.000 евра кад га је тражио Атлетико, односно 100.000.000 евра од пре неколико дана, уколико на снази буде размена играча са Реалом, тако што би Иско уз доплату кренуо пут Торина. Чак се шушка да је Јуве сам понудио Дибалу и 50.000.000 евра Ливерпулу, у намери да добије Мохамеда Салаха, међутим, то баш и није реална опција. Посебно не после сазнања да је лане Египћанин продужио сарадњу са Црвенима.

С друге стране, непрестано „скакање“ Дибале по медијима, као и не баш идеални односи са тренером Масимилијаном Алегријем, који често уме да га „охлади“ држећи га на клупи, те оцена стручњака да „није играч за велике утакмице“ можда значе да је Јувентус спреман да га прода. Посебно после извесног доласка Арона Рамзија на лето, те иако Велшанин није исти тип играча, превише је то мајстора да један другом не би сметали на уском простору. Зато је можда најбоље за Дибалу да оде. Посебно што га Бајерн мами уговором на четири године, вредним чак 10.000.000 евра по сезони. Поређења ради, у Јувентусу после последње повишице зарађује 7.000.000, а није да новац не игра битну улогу у свету фудбала.

Не и пресудну. Има нешто и до стила, амбиција, идеја... Како се може чути, први предлог Бајерна Пауло Дибалаје одбио, под образложењем да му се не живи у Минхену. Можда да би издејствовао још више новца. А можда једноставно мисли да ће са црно-белима наставити жетву трофеја, макар не био увек у првих 11.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар