Bajernova svježa krv: Za Dibalu 75.000.000 evra!

Plata značajno veća nego u Juventusu! Argentincu se, navodno, ne ide u Minhen, ali. . .

Fudbal 18.02.2019 | 23:30
Bajernova svježa krv: Za Dibalu 75.000.000 evra!
Veliko spremanje zakazano je na Alijanc areni na leto. Sigurno odlaze fudbaleri koji su obeležili poslednju deceniju u Minhenu, Frenk Riberi i Arjen Roben, verovatno će klub napustiti i Džerom Boateng, špekuliše se o odlasku Havija Martizenea (dakle, uglavnom stariji igrači), a svežu krv u Bajernovu svlačionicu mogao bi da donese – Paulo Dibala!

Argentinac je označen kao jedan od potencijalinih vođa novog tima Bavaraca, nemački velikan dugo obeleće oko njega, bilo je govorkanja i pre poslednjeg Mundijala da bi mogao da sleti u ekipu NikaKovača, međutim, ostao je u Torinu. Sad: da li će odoleti Juventus novoj ponudi Bajerna, tek ćemo da vidimo, ali italijanski i nemački mediji prenose da je na adresu Stare dama stigao predlog da 25-godišnji polušpic napusti Italiju za obeštećenje od 75.000.000 evra.

To je znatno manje od onoga koliko crno-beli vrednuju jednog od svojih najboljih igrača. Posebno što se prošle godine pominjalo i čitavih 150.000.000 evra kad ga je tražio Atletiko, odnosno 100.000.000 evra od pre nekoliko dana, ukoliko na snazi bude razmena igrača sa Realom, tako što bi Isko uz doplatu krenuo put Torina. Čak se šuška da je Juve sam ponudio Dibalu i 50.000.000 evra Liverpulu, u nameri da dobije Mohameda Salaha, međutim, to baš i nije realna opcija. Posebno ne posle saznanja da je lane Egipćanin produžio saradnju sa Crvenima.

S druge strane, neprestano „skakanje“ Dibale po medijima, kao i ne baš idealni odnosi sa trenerom Masimilijanom Alegrijem, koji često ume da ga „ohladi“ držeći ga na klupi, te ocena stručnjaka da „nije igrač za velike utakmice“ možda znače da je Juventus spreman da ga proda. Posebno posle izvesnog dolaska Arona Ramzija na leto, te iako Velšanin nije isti tip igrača, previše je to majstora da jedan drugom ne bi smetali na uskom prostoru. Zato je možda najbolje za Dibalu da ode. Posebno što ga Bajern mami ugovorom na četiri godine, vrednim čak 10.000.000 evra po sezoni. Poređenja radi, u Juventusu posle poslednje povišice zarađuje 7.000.000, a nije da novac ne igra bitnu ulogu u svetu fudbala.

Ne i presudnu. Ima nešto i do stila, ambicija, ideja... Kako se može čuti, prvi predlog Bajerna Paulo Dibalaje odbio, pod obrazloženjem da mu se ne živi u Minhenu. Možda da bi izdejstvovao još više novca. A možda jednostavno misli da će sa crno-belima nastaviti žetvu trofeja, makar ne bio uvek u prvih 11.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar