Блиндирање Звездине задње линије!

Милан Родић иде на 250. 000 евра! Руководство црвено-белих близу договора са искусним левим беком.

Фудбал 17.02.2019 | 08:15
Блиндирање Звездине задње линије!
Продужетак сарадње са Бранком Јовичићем и Марком Гобељићем није означио крај зимских активности  управе и спортског сектора Црвене звезде. Челници српског шампиона током фебруара могли би да „блиндирају“ комплетну последњу линију на коју рачуна Владан Милојевић.

После Филипа Стојковића, Милана Борјана (чека се озваничење), и Вујадина Савића ,потпис на нови уговор са Црвеном звездом требало би да стави и Милан Родић. Репрезентативни леви бек био је један од играча пројектованих за продају, тачније очекивало се да ће напустити редове црвено-белих током зимског прелазног рока. Било је интересовања, али милионска понуда која би задовољила управу Црвене звезде није стигла на Маракану.

Био је то сигнал да се уђе у причу са Миланом Родићем око продужетка уговора, тим пре што на тржишту, према мишљењу људи из Звезде, међу домаћим играчима не постоји леви бек који би могао декватно да замени бившег члана Крила Совјетов. Посебно се то односи на европске стандарде.

Момак из Дрвара имао је снажан утицај на игру Црвене звезде на свим великим међународним мечевима, многи сматрају да је управо захваљујући њему српски шампион укочио офанзивни потенцијал Ливерпула на Маракани.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта Милан Родић би требало да потпише уговор са Црвеном звездом до 2021. године. Наравно, као и већина колега добиће пристојну повишицу. У случају да стисне руку челницима црвено-белих Родић ће годишње у Љутице Богдана зарађивати 250.000 евра (уместо досадашњих 180.000).

На тај начин Црвена звезда ће поправити и преговарачку позицију, и сигурно ћер моћи да рачуна на милионско обештећење у случају да се неки од иностраних клубова загреје за Милана Родића.

Наравно, продужетак уговора са Родићем значио би да би он највероватније остао за европске квалификације и заједно са Стојковићем, Борјаном и Савићем чинио главну снагу уигране дефанзивне линије која се искалила у мечевима Лига Европе и Лиге шампиона.

Током 18-месченог стажа на Маракани Милан Родић је био један од најконстантнијих играча Владана Милојевића. Био је у благом паду форме после доласка са Мундијала, али се брзо подигао и дао значајан допринос пласману у Лигу шампиона.

Ове сезоне Милан Родић је одиграо 24 утакмице и постигао један гол за црвено-беле.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар