Blindiranje Zvezdine zadnje linije!

Milan Rodić ide na 250. 000 evra! Rukovodstvo crveno-belih blizu dogovora sa iskusnim levim bekom.

Fudbal 17.02.2019 | 08:15
Blindiranje Zvezdine zadnje linije!
Produžetak saradnje sa Brankom Jovičićem i Markom Gobeljićem nije označio kraj zimskih aktivnosti  uprave i sportskog sektora Crvene zvezde. Čelnici srpskog šampiona tokom februara mogli bi da „blindiraju“ kompletnu poslednju liniju na koju računa Vladan Milojević.

Posle Filipa Stojkovića, Milana Borjana (čeka se ozvaničenje), i Vujadina Savića ,potpis na novi ugovor sa Crvenom zvezdom trebalo bi da stavi i Milan Rodić. Reprezentativni levi bek bio je jedan od igrača projektovanih za prodaju, tačnije očekivalo se da će napustiti redove crveno-belih tokom zimskog prelaznog roka. Bilo je interesovanja, ali milionska ponuda koja bi zadovoljila upravu Crvene zvezde nije stigla na Marakanu.

Bio je to signal da se uđe u priču sa Milanom Rodićem oko produžetka ugovora, tim pre što na tržištu, prema mišljenju ljudi iz Zvezde, među domaćim igračima ne postoji levi bek koji bi mogao dekvatno da zameni bivšeg člana Krila Sovjetov. Posebno se to odnosi na evropske standarde.

Momak iz Drvara imao je snažan uticaj na igru Crvene zvezde na svim velikim međunarodnim mečevima, mnogi smatraju da je upravo zahvaljujući njemu srpski šampion ukočio ofanzivni potencijal Liverpula na Marakani.

Prema saznanjima MOZZART Sporta Milan Rodić bi trebalo da potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom do 2021. godine. Naravno, kao i većina kolega dobiće pristojnu povišicu. U slučaju da stisne ruku čelnicima crveno-belih Rodić će godišnje u Ljutice Bogdana zarađivati 250.000 evra (umesto dosadašnjih 180.000).

Na taj način Crvena zvezda će popraviti i pregovaračku poziciju, i sigurno ćer moći da računa na milionsko obeštećenje u slučaju da se neki od inostranih klubova zagreje za Milana Rodića.

Naravno, produžetak ugovora sa Rodićem značio bi da bi on najverovatnije ostao za evropske kvalifikacije i zajedno sa Stojkovićem, Borjanom i Savićem činio glavnu snagu uigrane defanzivne linije koja se iskalila u mečevima Liga Evrope i Lige šampiona.

Tokom 18-mesčenog staža na Marakani Milan Rodić je bio jedan od najkonstantnijih igrača Vladana Milojevića. Bio je u blagom padu forme posle dolaska sa Mundijala, ali se brzo podigao i dao značajan doprinos plasmanu u Ligu šampiona.

Ove sezone Milan Rodić je odigrao 24 utakmice i postigao jedan gol za crveno-bele.

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar