Арталди: Новак може да достигне Роџеров рекорд!

Едоардо Арталди, спортски менаџер који води рачуна о каријери Новака Ђоковића, каже да Роџер Федерер и даље представља претњу на највећим турнирима.

Тенис 20.02.2019 | 22:20
Арталди: Новак може да достигне Роџеров рекорд!
Арталди, који са Новаком срађује већ десет година, човек је из сенке који у Новаковом тиму води рачуна о свему, о логистици, спонзорским уговорима, медијској стратегији, смештају.

Практично, константно је са најбољим тенисером света на путовањима, заједно са њим проживљава победе и поразе. 

У интервјуу за СБС, Арталди је рекао да без обзира на то што Ђоковић у последње време побеђује и осваја титуле, у тиму нема опуштања. 

"Сад када је Новак освојио три Гренд слема у низу делује да је све лако, али није. Јасно је да је Федереров рекорд достижан, али Роџер је доказао да може још да побеђује. Најбоље је да идемо турнир по турнир", рекао је Арталди. 

Италијан каже да је са Новаком било много незаборавних тренутака. 

"Никад нећу заборавити тај тежак моменат када је одлучио да иде на операцију лакта. Можда је ипак најимпресивнији био пријем када смо се са Вимблдона 2011. вратили у Србију и када је постао број један", присећа се Арталди. 

Уз Едоарда ћете у Новаковој ложи често видети и Елену капиларо, која такође брине о Ђоковићевој медијској стратегији. 

"Практично, ми као да живимо заједно. Елена и ја се трудимо да му створимо неопходну атмосферу, имајући у виду то колико времена проводи по свету далеко од своје породице. Покушавамо да будемо максимални професионалци, али наши односи су лични. Готово да смо 24 сата седам дана у недељи заједно и све је врло интензивно", закључио је Новаков агент.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар