Artaldi: Novak može da dostigne Rodžerov rekord!

Edoardo Artaldi, sportski menadžer koji vodi računa o karijeri Novaka Đokovića, kaže da Rodžer Federer i dalje predstavlja pretnju na najvećim turnirima.

Tenis 20.02.2019 | 22:20
Artaldi: Novak može da dostigne Rodžerov rekord!
Artaldi, koji sa Novakom srađuje već deset godina, čovek je iz senke koji u Novakovom timu vodi računa o svemu, o logistici, sponzorskim ugovorima, medijskoj strategiji, smeštaju.

Praktično, konstantno je sa najboljim teniserom sveta na putovanjima, zajedno sa njim proživljava pobede i poraze. 

U intervjuu za SBS, Artaldi je rekao da bez obzira na to što Đoković u poslednje vreme pobeđuje i osvaja titule, u timu nema opuštanja. 

"Sad kada je Novak osvojio tri Grend slema u nizu deluje da je sve lako, ali nije. Jasno je da je Federerov rekord dostižan, ali Rodžer je dokazao da može još da pobeđuje. Najbolje je da idemo turnir po turnir", rekao je Artaldi. 

Italijan kaže da je sa Novakom bilo mnogo nezaboravnih trenutaka. 

"Nikad neću zaboraviti taj težak momenat kada je odlučio da ide na operaciju lakta. Možda je ipak najimpresivniji bio prijem kada smo se sa Vimbldona 2011. vratili u Srbiju i kada je postao broj jedan", priseća se Artaldi. 

Uz Edoarda ćete u Novakovoj loži često videti i Elenu kapilaro, koja takođe brine o Đokovićevoj medijskoj strategiji. 

"Praktično, mi kao da živimo zajedno. Elena i ja se trudimo da mu stvorimo neophodnu atmosferu, imajući u vidu to koliko vremena provodi po svetu daleko od svoje porodice. Pokušavamo da budemo maksimalni profesionalci, ali naši odnosi su lični. Gotovo da smo 24 sata sedam dana u nedelji zajedno i sve je vrlo intenzivno", zaključio je Novakov agent.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar