Џентлмен за ''Даму''...

Тренер Лиона уверен да ће Танги Ндомбеле врло брзо бити на нивоу Пола Погбе и да се не би изненадио ако млади везиста заврши у Торину.

Фудбал 23.02.2019 | 12:00
Џентлмен за ''Даму''...
Колико год га многи критиковали за игре и пре свега понашање у периоду откако носи дрес Манчестер Јунајтеда, има навијача Јувентуса који и даље осећају празнину "у срцима" због одласка Пола Погбе.  

Стара дама не крије да трага за играчем истог, или бар сличног профила и због тога се зимус име Тангија Ндомбелеа, нове златне коке Лиона, често доводило у везу са евентуалним трансфером у Торино. Тренер најчувеније француске фабрике фудбалера - Бруно Женесио, говорио је у интервјуу за Тутоспорт како може да замисли Надомбелеа као вођу везног реда Јувентуса...

"Он је физички довољно снажан и изнад свега технички добро поткован. Првим додиром, у пријему, може иза себе да остави по тројицу чувара. А када се залети тешко га је зауставити. Врло је прецизан у свим корацима које предузима", казао је Женесио.    

Поређење са Погбом?

"Не волим такве ствари, али уверен сам да Ндомбеле може да буде нови Погба. Има могућност да игра било где у средини терена. Такође, почео је да постиже голове, мада очекујем да ће се у будућности побољшати у том сегменту. Он има потенцијал да буде везиста који даје од осам до десет голова по сезони. Немам дилему да ће Танги постати играч достојан топ клуба. Због свега тога не бих био изненађен да га видим у дресу Јувентусу у будућности".  

Женесио није могао да говори да ли контаката између два клуба већ дошло је али је поручио:

"С обзиром да сам му тренер волео бих да још мало уживам у његовим играма".

Танги Ндомбеле стигао је у Лион пре шест месеци из Амијена за 9.000.000 евра. Његова актуелна тржишна цена износи близу 50.000.000...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар