Džentlmen za ''Damu''...

Trener Liona uveren da će Tangi Ndombele vrlo brzo biti na nivou Pola Pogbe i da se ne bi iznenadio ako mladi vezista završi u Torinu.

Fudbal 23.02.2019 | 12:00
Džentlmen za ''Damu''...
Koliko god ga mnogi kritikovali za igre i pre svega ponašanje u periodu otkako nosi dres Mančester Junajteda, ima navijača Juventusa koji i dalje osećaju prazninu "u srcima" zbog odlaska Pola Pogbe.  

Stara dama ne krije da traga za igračem istog, ili bar sličnog profila i zbog toga se zimus ime Tangija Ndombelea, nove zlatne koke Liona, često dovodilo u vezu sa eventualnim transferom u Torino. Trener najčuvenije francuske fabrike fudbalera - Bruno Ženesio, govorio je u intervjuu za Tutosport kako može da zamisli Nadombelea kao vođu veznog reda Juventusa...

"On je fizički dovoljno snažan i iznad svega tehnički dobro potkovan. Prvim dodirom, u prijemu, može iza sebe da ostavi po trojicu čuvara. A kada se zaleti teško ga je zaustaviti. Vrlo je precizan u svim koracima koje preduzima", kazao je Ženesio.    

Poređenje sa Pogbom?

"Ne volim takve stvari, ali uveren sam da Ndombele može da bude novi Pogba. Ima mogućnost da igra bilo gde u sredini terena. Takođe, počeo je da postiže golove, mada očekujem da će se u budućnosti poboljšati u tom segmentu. On ima potencijal da bude vezista koji daje od osam do deset golova po sezoni. Nemam dilemu da će Tangi postati igrač dostojan top kluba. Zbog svega toga ne bih bio iznenađen da ga vidim u dresu Juventusu u budućnosti".  

Ženesio nije mogao da govori da li kontakata između dva kluba već došlo je ali je poručio:

"S obzirom da sam mu trener voleo bih da još malo uživam u njegovim igrama".

Tangi Ndombele stigao je u Lion pre šest meseci iz Amijena za 9.000.000 evra. Njegova aktuelna tržišna cena iznosi blizu 50.000.000...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar