Господине Владимировичу, нађите клуб мом сину!

Први човек Русије Владимир Путин добио је писмо очајне мајке фудбалера. . .

Фудбал 23.02.2019 | 11:00
Господине Владимировичу, нађите клуб мом сину!
Ситуација каква није виђена у историји руског, а можда ни светског фудбала! Мајка младог фудбалераКонстантина Јурчика (23), који четири године не може да пронађе клуб, написала је писмо директноВладимиру Путину!

Разочарана мајка је замолила Путина да њеном сину пронађе нови клуб, да би могао да настави фудбалску каријеру, јер је, по њеном мишљењу, она крива што је Константин запао у кризу из које не може да се извуче. Писмо је најпре стигло до Министарства спорта Русије, а онда га је неопрезна секретарица проследила директно на мејлове свих прволигашких клубова. Одатле му није много требало да стигне до медија, а онда и у јавност.

Мучени Константин је дуго, од срамоте, одбијао да говори за медије...

"Није ово први пут да мајка шаље таква писма, само их је до сада писала клубовима. Нисам је спречавао, јер сам мислио да нема ни један одсто шанси да нешто од тога буде", признао је Константин, на крају, за руски Спорт.

Јурчик је играо за млади тим Торпеда у сезони 2014/15, али по завршетку сезоне истекао му је уговор и од тада нема срећу у потрази за новим ангажманом. Његова мајка тврди да су породични проблеми утицали да Константин не покаже на терену све што може. Млади играч је ишао од немила до недрага у потрази за новим клубом, последњи покушај му је био летос у литванском Атлантису, али ни тамо није успео да дође до уговора.

"Након тога сам био на проби у Химику из Новомосковска (трећа лига), али екипа је већ била формирана и нисам прошао", рекао је Јурчик.

Од 16 руских прволигашких клубова који су добили писмо упућено Владимиру Путину, само један је одговорио Константину Јурчику. Није тешко погодити, у питању је Путинов љубимац – Зенит.

"Написали су ми да не могу да ми изађу у сусрет ни за једну од три њихове екипе. Други тим има већ формирану екипу, док сам млади тим прерастао. Разумем их, али нису ме видели на делу да би ме тек тако прецртали", прокоментарисао је Јурчик.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар