Gospodine Vladimiroviču, nađite klub mom sinu!

Prvi čovek Rusije Vladimir Putin dobio je pismo očajne majke fudbalera. . .

Fudbal 23.02.2019 | 11:00
Gospodine Vladimiroviču, nađite klub mom sinu!
Situacija kakva nije viđena u istoriji ruskog, a možda ni svetskog fudbala! Majka mladog fudbaleraKonstantina Jurčika (23), koji četiri godine ne može da pronađe klub, napisala je pismo direktnoVladimiru Putinu!

Razočarana majka je zamolila Putina da njenom sinu pronađe novi klub, da bi mogao da nastavi fudbalsku karijeru, jer je, po njenom mišljenju, ona kriva što je Konstantin zapao u krizu iz koje ne može da se izvuče. Pismo je najpre stiglo do Ministarstva sporta Rusije, a onda ga je neoprezna sekretarica prosledila direktno na mejlove svih prvoligaških klubova. Odatle mu nije mnogo trebalo da stigne do medija, a onda i u javnost.

Mučeni Konstantin je dugo, od sramote, odbijao da govori za medije...

"Nije ovo prvi put da majka šalje takva pisma, samo ih je do sada pisala klubovima. Nisam je sprečavao, jer sam mislio da nema ni jedan odsto šansi da nešto od toga bude", priznao je Konstantin, na kraju, za ruski Sport.

Jurčik je igrao za mladi tim Torpeda u sezoni 2014/15, ali po završetku sezone istekao mu je ugovor i od tada nema sreću u potrazi za novim angažmanom. Njegova majka tvrdi da su porodični problemi uticali da Konstantin ne pokaže na terenu sve što može. Mladi igrač je išao od nemila do nedraga u potrazi za novim klubom, poslednji pokušaj mu je bio letos u litvanskom Atlantisu, ali ni tamo nije uspeo da dođe do ugovora.

"Nakon toga sam bio na probi u Himiku iz Novomoskovska (treća liga), ali ekipa je već bila formirana i nisam prošao", rekao je Jurčik.

Od 16 ruskih prvoligaških klubova koji su dobili pismo upućeno Vladimiru Putinu, samo jedan je odgovorio Konstantinu Jurčiku. Nije teško pogoditi, u pitanju je Putinov ljubimac – Zenit.

"Napisali su mi da ne mogu da mi izađu u susret ni za jednu od tri njihove ekipe. Drugi tim ima već formiranu ekipu, dok sam mladi tim prerastao. Razumem ih, ali nisu me videli na delu da bi me tek tako precrtali", prokomentarisao je Jurčik.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar